Політична реклама

Кабмін запропонував з осені 2012 року не переводити годинникові стрілки

1520 1
Кабінет міністрів України пропонує скасувати в Україні переведення стрілок годинника і встановити з 1 листопада 2012 року дію другого часового поясу. Відповідний урядовий законопроект №10125 офіційно зареєстрований у Верховній Раді у понеділок, 27 лютого.

«У зв'язку з проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, запропоновано перевести годинну стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникову стрілку... Тобто ввести на території України час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки, як передбачено у проекті закону», — йдеться у пояснювальній записці до документа.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 вересня 2011 року прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», яким скасувала щорічне переведення годинників на зимовий/літній час (документом з 27 березня 2011 року на території України встановлювався час другого часового поясу з додаванням однієї години, — на годину менше, ніж у Росії), - інформує ZN.UA.

Проте вже 18 жовтня парламент з третьої спроби скасував прийняту постанову, повернувши тим самим перехід на зимовий час у кінці жовтня 2011 року. При цьому Рада дала установку Кабміну підготувати необхідні зміни до законодавства з тим, аби остаточно вирішити, як бути далі, — залишити переведення стрілок, або ж залишитися на якомусь одному часовому поясі.

Нагадаємо, науковці Національної академії медичних наук України пропонують не переходити на літній та зимовий час. Пояснюють свою позицію тим, що перехід на зимовий і, особливо, літній час, спричиняє поглиблення десинхронозу (порушення структури добових ритмів організму, а також порушення між добовими ритмами різних фізіологічних систем організму) у дітей та людей похилого віку.


Читайте також:
13 Березня, 2012 12:42
Гост А якби не було євро, то залишилися б в зимовому часі? Чому переведення годинника має залежати від футболу?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!