Кабмін запроваджує ще один онлайн-сервіс – електронний апостиль

2279 0
Міністерство юстиції України запроваджує новий сервіс – електронний апостиль. Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
Фото: bc-news.com.ua

Фото: bc-news.com.ua

Петренко пояснив, що апостиль – це відповідне посвідчення документів некомерційного характеру, яке отримують в органах юстиції для подання у відповідні компетентні органи за кордон. Мова йде про договори купівлі-продажу, які засвідчуються нотаріально, рішення судів, свідоцтва про народження.

Читайте також: В Україні змінять закон про порушення авторських прав в інтернеті. 5 нюансів

За словами Петренка, 120 тисяч українців щорічно звертаються в органи юстиції за отриманням апостиля, при цьому його видача концентрувалася виключно в Києві.

Як сказав міністр, Україна приєдналася до електронного сервісу видачі апостиля, який існує в 23 країнах. «Зараз фактично український громадянин за місцем свого проживання у будь-який орган РАГСу подає необхідні документи для посвідчення їх апостилем електронним», – зазначив Петренко.

Читайте також: Українцям відкриють доступ до понад 300 реєстрів

За його словами, роздрукувати готовий документ можна вже через 24 години завдяки приєднанню до системи електронного сервісу, а справжність документа і апостиля представники зарубіжних установ зможуть перевірити через інтернет. Також документ можна отримати у відповідному органі РАГСу.

Джерело: УНІАН

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!