Кабмін змінив умови визначення ціни газу для населення

2718 0
У Кабміні кажуть, що нововведення дасть можливість встановлювати справедливу ціну на скраплений газ для населення.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Кабінет міністрів змінив умови визначення ціни газу для населення. Таке рішення прийняли сьогодні, 17 червня, на засіданні уряду.

Читайте також: Із 1 липня українці зможуть самостійно обирати постачальника газу

Відтепер у формулі використовуватимуть ціну природного газу станом на перше число місяця, в якому проводиться спеціалізований аукціон.

До ціни реалізації газу (остаточної ціни, що сплачуватиме споживач) має входити податок на додану вартість, тариф на транспортування та розподіл природного газу, торговельну надбавку постачальника природного газу із спецобов’язками.

У Кабміні кажуть, що нововведення дасть можливість встановлювати справедливу ціну на скраплений газ для населення.

Крім того, постановою удосконалюють організацію роботи аукціонного комітету з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу.

Читайте також: У Міненерго планують підняти норму споживання газу

Нагадаємо, що Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!