«Качни дільницю і виграй iPhone». Як у Львові політики мобілізують молодіжний електорат

3842 0
Зокрема, для молоді запустили розіграш айфонів. Умовою є селфі на фоні дільниці.
Фото: Опора

Фото: Опора

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували рекламні плакати та сторінки у соцмережах з хештегом #качнидільницю. Таким чином, молодих львів'ян закликають прийти на вибори 22 листопада. При цьому діє умова, що якщо зробити селфі на фоні дільниці і розмістити його у соцмережах, то можна стати учасником розіграшу найновіших моделей айфонів. В ОПОРі додають, що спонсором є магазин телефонів, але до акції, ймовірно, долучене одне з комунальних підприємств Львівської міської ради.

Зокрема, йдеться про листівки з текстом «Неучасть у виборах може зашкодити вашому місту та банер в аналогічній кольоровій гамі і написом «22 листопада – вибори мера Львова #качнидільницю». Сторінки з назвою «Качни дільницю» є у соціальних мережах Facebook та Instagram. На них наводять дані явки виборців 25 жовтня осіб віком 18-29 років та 60+ і закликають прийти на вибори 22 листопада.

За свою свідомість і явку на дільниці можна взяти участь у розіграші десяти iPhone 12. »Все просто, як трамвай на Сихів: репостни собі цей пост, в день виборів зроби селфі на фоні своєї виборчої дільниці, розмісти його в Instagram або Facebook з хештегами #iPeople та #качнидільницю, чекай повідомлення про виграш», – йдеться в публікаціях.

Спонсором призів є один із магазинів продукції Apple в Україні. На одній зі світлин пабліку в соцмережі Instagram позначена сторінка «МолоДвіжЦентр.Львів», який також вказаний як організатор події «Качни дільницю» і який є комунальним підприємством Львівської міської ради. 

«Формально ця акція не є агітацією за жодного з кандидатів. У ній – заклик виконати свій громадянський обов’язок без апеляції підтримати когось з кандидатів. Це можна трактувати як соціальну акцію. Є підстави припускати, що робить це команда одного з кандидатів для мобілізації молодого електорату», – зазначив координатор Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Львівській області Тарас Радь.

Разом з тим, в ОПОРі кажуть, що заходи комунального підприємства для заохочення молоді до участі у виборах не можна розцінювати як агітацію, і щодо неї немає обмежень у Виборчому кодексі.

Фото Громадянської мережі ОПОРА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!