Кадрові зміни в українській владі та алкоголь, сигарети та бензин лише за безготівку. Підсумки доби

1353 0
Нині 25 січня та 336 доба героїчного протистояння російській агресії.
Колаж: Korosten.today

Колаж: Korosten.today

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 14:41, відбій о 15:00. Причиною оголошення тривоги, став зліт російського винищувача МіГ-31К в білорусі.

Ситуація на фронті: Американські та західні посадовці закликали Україну переключити увагу з боротьби за Бахмут на потенційний наступ на південному напрямку. «Використовуючи інший стиль ведення бойових дій, який би використовував переваги нової військової техніки на мільярди доларів, яку нещодавно придбали західні союзники», про це пише CNN.

Зазначається, що майже 6 місяців захисники йдуть «нога в ногу» з росіянами на Бахмутському напрямку. Внаслідок інтенсивних обстрілів місто майже повністю зруйноване.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Білогорівку Луганської області та Роздолівку, Красну Гору, Бахмут, Новобахмутівку, Красногорівку, Мар’їнку і Чарівне – Донецької.

Українська авіація та підрозділи артилерійських та ракетних військ завдали 17 ударів по районах зосередження противника, а також 3 – по позиціях його ЗРК. Також уражено пункт управління окупантів. Також українські захисники знищили СУ-25, 3 російських вертольоти КА-52, 3 БпЛА типів: «Орлан», «Мерлін» та «Ланцет».

Читайте також: «Привид Києва» розповів про захист столиці у перші дні вторгнення. Руки тремтіли від надлишку адреналіну. Але це все доти, доки не сідали до кабіни винищувача;

Акцент дня: Соломія Чубай: «Мій брат пам’ятає обшуки з дитинства. Тепер рятує своїх дітей». 23 січня у Львові відбувся концерт «Цей світ вертеп» з нагоди 74-ої річниці з дня народження поета Грицька Чубая. Tvoemisto.tv пропонує розмову з артменеджеркою, волонтеркою і співачкою Соломією Чубай про те, чому треба вчити історію змалечку, хто першим здав Грицька Чубая, за що ми воюємо і чому тільки зараз люди починають любити і цінувати українське в спецпроєкті «Акценти Твого міста».

Цитата дня: «Якщо подивитися на нашу сучасну українську владу, яка до цього була відверто «просовкова»: вони почали говорити про Голодомор, взяли історію кожного міста, що радянська влада там чинила. Тому мені здається, що ця війна – не про замовчування історіїМені здається, що ми нарешті підважили цю «совкову» армію, яку вважали «асвабадітєлямі», і нарешті почали говорити про Стуса. Нарешті бути бандерівцем – гідно в очах українців зі сходу. 

Ця війна для того, щоби ми нарешті розвіяли всі ці стереотипи. Це глобальна війна, яка змінює світ. Усім було дуже комфортно в певній зоні, і вона нарешті розвалюється».

Читайте також: У Львові проведуть дискусію про те, як консерватизм зробив Захід вільним та успішним. Дискусія відбудеться з нагоди виходу першого українського видання класика сучасного британського консерватизму Роджера Скрутона. Tvoemisto.tv транслюватиме подію у Facebook та YouTube.

Ключові події:

1. Президент України Володимир Зеленський звільнив з посади керівника Офісу президента Кирила Тимошенка. Раніше повідомлялося, що замість Тимошенка на посаду планують призначити голову військової адміністрації Київської області Олексія Кулебу.

Також генеральний прокурор України Андрій Костін підписав наказ про звільнення свого заступника Олексія Симоненка.

Окрім того, Кабінетом міністрів:

  • Призначено Олексія Соболева, заступником міністра економіки України.

Звільнено:

  • В’ячеслава Шаповалова з посади заступника міністра оборони;
  • Віталія Музиченка – заступника міністра соцполітики;
  • Івана Лукерю – заступника міністра розвитку громад та територій;
  • В’ячеслава Негоду – заступника міністра розвитку громад та територій.

Також погоджено звільнення голів: Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, Запорізької ОВА Олександра Старуха, Київської ОВА Олексія Кулеби, Сумської ОВА Дмитра Живицького та Херсонської ОВА Ярослава Янушевича.

Під вечір Володимир Зеленський своїми указами звільнив п'ятьох голів ОВА та призначив екскерівника Київської ОВА Олексія Кулебу заступником голови Офісу президента;

Читайте також: РНБО ухвалило рішення щодо виїзду чиновників за кордон. Кому заборонять перетинати межі України. У період мобілізації та під час воєнного стану держслужбовці зможуть виїхати виключно у службові відрядження.

2. НКРЕКП оштрафувала ДТЕК Київські електромережі за недотримання графіків відключень. На наступні засідання перенесено питання щодо штрафів для Львівобленерго, Тернопільобленерго, Закарпаттяобленерго, ДТЕК Київські регіональні електромережі та Полтаваобленерго.

На цю ж тему: Через перевищення лімітів на Львівщині застосовують аварійні відключення світла. Час та тривалість відключень передбачити неможливо.

А також: Де у Львові можна зігрітись і підзарядитись. Перелік локацій. Наразі у місті діють 20 пунктів обігрівання, вони розміщені у міських культурних центрах та районних адміністраціях.

3. Офіс президента пропонує заборонити купівлю алкоголю, сигарет і бензину за готівку. Таким чином хочуть «відбілити» продаж цих товарів. Такий формат, каже заступник керівника ОП Ростислав Шурма, уже вдалося випробувати під час паливної кризи навесні 2022 року. «Всі постачальники палива перевели клієнтів на оплати картами і на оплати через додаток. Думаю, дискомфорт тривав тиждень-два. Далі всі адаптувалися. Це дозволило обілити обіг палива. Я упевнений, що це ж відбудеться з тютюном і алкоголем», – зазначив він;

4. У Львові провели другу в історії України трансплантацію легень від посмертного донора. Медики пересадили легені ліквідаторові аварії на Чорнобильській АЕС.

А також: В Україні зафіксували перший випадок зараження штамом коронавірусу «Кракен». Штам здатний викликати серйозні захворювання у людей похилого віку та з ослабленим імунітетом;

5. На Київщині з’явиться перша у світі ІТ-пасіка. Україна є чи не найбільшою країною у світі щодо кількості бджолярів. Тому експеримент вирішили провести саме тут.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!