Каховську ГЕС росіяни замінували ще у квітні, – розвідка

847 0
Якщо росіяни підірвуть дамбу, то в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, включно з Херсоном.
Каховська ГЕС

Каховська ГЕС

Росіяни ще у квітні замінували Каховську ГЕС і тепер проводять роботи з мінування шлюзів та опор.

Джерело: Головне управління розвідки

«Рашисти передбачають швидке звільнення українськими Силами Оборони правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території. Зокрема, під загрозою руйнування опинилась дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції», – йдеться у повідомленні. 

При цьому, підрив дамби сплановали завчасно – основні роботи із замінування росіяни проведели ще в квітні. Протягом цього тижня додатково проведели мінування шлюзів та опор каховської ГЄС. 

Читайте також: Підґрунтя для масштабної катастрофи. Росіяни замінували дамбу Каховської ГЕС

ГУР зазначає, що на дамбі встановлено 2 військові тентовані «Камази» без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою. 

«На сьогодні остаточно зрозуміло, що держава-терорист свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків», – додають у розвідці.

Нагадаємо, що дамба цієї ГЕС утримує обсяг близько 18 мільйонів кубічних метрів води. Якщо росіяни підірвуть дамбу, то в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, включно з Херсоном. Сотні тисяч людей можуть постраждати.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!