Kalush Orchestra зі сцени «Євробачення» закликав світ врятувати «Азовсталь» і Маріуполь

6215 0
Гурт закликали у соцмережах говорити про «Азовсталь» зі сцени пісенного конкурсу.
Гурт Kalush Orchestra

Гурт Kalush Orchestra

Kalush Orchestra закликав світ врятувати «Азовсталь» і Маріуполь. «Help Ukraine, Mariupol, hepl Azovstal! Right now», – вигукнув засновник гурту та соліст Олег Псюк після завершення виступу у фіналі «Євробачення» у Турині сьогодні, 14 травня.

Напередодні у соцмережах гурт закликали говорити про «Азовсталь» зі сцени пісенного конкурсу. Зокрема, до Kalush Orchestra звернувся репер зі Львова Otoy, брат якого вважається зниклим безвісти на «Азовсталі». Також звернулась співачка Аліна Паш, яку раніше оргкомітет Нацвідбору усунув від участі в конкурсі.

Читайте також: Гурт Kalush відзняв кліп на Стефанію у львівському Будинку вчених

Варто зазначити, що Kalush Orchestra публікували у своєму профілі пост із закликом до світової спільноти допомогти визволити захисників Маріуполя, які заблоковані на «Азовсталі». Водночас мовникам країн-учасниць та виконавцям на Євробаченні заборонено рекламувати або згадувати будь-які речі політичного, комерційного чи аналогічного характеру під час конкурсу. За порушення правил передбачено суворі санкції, включно з дискваліфікацією.

Додамо, що сьогодні, 14 травня, під час відкриття фіналу цьогорічного пісенного конкурсу «Євробачення» у Турині створили перформанс, у якому виконали пісню Джона Леннона «Give Peace a Chance», яка вважається «гімном миру». Наприкінці шоу крупним планом показали українські прапори у залі.

Нагадаємо, що гурт Kalush Orchestra на Євробачення одягнув автентичний український стрій. Костюми для виступу учасникам шили спеціально. Образи доповнили українською автентичною атрибутикою. Незмінною залишилася рожева панама соліста Олега Псюка.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!