Кам’яницю на площі Ринок продають на аукціоні за 50 млн гривень

2340 0
Будинок є пам’яткою архітектури національного значення.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Приміщення першого та другого поверхів та підвал кам’яниці на площі Ринок, 38 продають на аукціоні за 50,4 млн гривень. Відповідне оголошення опублікували на сайті Prozorro. Sale.

Читайте також: Кам'яницю у центрі Львова продають за 27 млн гривень

Площа приміщень, які пропонують під приватизацію становить понад 481 кв. м. Будинок є пам’яткою архітектури національного значення та внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Нині будинок перебуває на балансі ЛКП «Старий Львів».

Поруч із кам’яницею розташований скандальний ресторан із акулами, яким володіє львівський бізнесмен Григорій Козловський. За останній рік він та пов’язані з ним компанії придбали у центрі Львова низку приміщень та будинків.

Читайте також: На вулиці Чупринки продають частину приміщень Містопроекту

Триповерховий будинок на площі Ринок. 38 збудували у ХVII ст. на місці попереднього міщанського будинку. Кам’яницю реставрували 1718 року, а сучасну основу корпусу збудували у 1884-1885 роках. Її назвали на честь одного з перших власників Вільчівською.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!