Кам’яницю на вулиці Руській у Львові не збираються продавати

2421 0
У п’ятницю, 27 травня, у Львові відбудеться аукціон із продажу п’яти об’єктів малої приватизації комунальної власності. Деякі ЗМІ поширили інформацію, що одне із приміщень, яке виставили на аукціон, – це колишня кам'яниця Куритовичівська на вулиці Руській, 6. Проте у коментарі для Tvoemisto.tv начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Ірина Свистун спростувала цю інформацію.
фото: newskraine.com.ua

фото: newskraine.com.ua

Як повідомила Ірина Свистун, інформацію зрозуміли некоректно, найімовірніше, через розташування згаданого приміщення у внутрішньому дворику.

«Ніяку кам’яницю із виглядом на вулицю Руську місто не продає. І ціна на подібну будівлю ніколи б не була такою, яку ми пропонуємо на ті п’ять об’єктів малої приватизації комунальної власності Львова, що виставили на аукціон. Конкретне приміщення на вулиці Руській, 6, знаходиться у внутрішньому дворі будинку. Позаду згаданої кам’яниці розташовується трьохповерхова прибудова, яку ми і продаємо. Це приміщення знаходиться у занедбаному стані. Я навіть з острахом підіймалась на другий поверх. Тому його справді потребує власника, який доведе його до ладу», – розповіла начальник управління комунальної власності Львівської міської ради.

Також Ірина Свистун зауважила, що це приміщення вважається пам’яткою, адже загалом увесь будинок на вулиці Руській, 6, відноситься до архітектурних пам’яток. Тому той об’єкт, який продає місто, теж підпадає під цю диференціацію і вимагає укладення охоронного договору, оскільки зареєстрований за цією ж адресою і документально є частиною старого будинку.

«Я вважаю, якщо хтось придбає це приміщення на аукціоні, то це буде дуже добре для міста», – додала Ірина Свистун.

Загалом управління комунальної власності ЛМР цього року хоче продати на аукціонах 32 об’єкти.

Довідка. Кам'яниця Куритовичівська на вул. Руській, 6 – це пам’ятка архітектури, 1769 року вона була  реконструйована за проектом Антона Косинського для власника Костянтина Папари.

Нагадаємо, що 24 травня завершується прийом заявок на участь в аукціоні з продажу п’яти об’єктів малої приватизації комунальної власності Львова.

Розмовляла Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!