Кам’яницю у центрі Львова продають за 27 млн гривень

3136 0
Будинок є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення.
Фото: Управління комунальної власності ЛМР

Фото: Управління комунальної власності ЛМР

Приміщення кам’яниці на вулиці Шевській, 10 продають за 27 млн гривень. Відповідний намір укласти договір із переможцем торгів оприлюднили на сайті публічних продажів Prozorro Sale.

Читайте також: УКУ викупив недобудований конференц-зал позаду податкової у Львові

До продажу запропонували нежитлові приміщення другого, третього, четвертого поверхів та мансарди загальною площею 449,7 кв. м. Початкова вартість приміщень становила 16,4 млн гривень. попередньо приватизацію погодили у Мінкульті.

Читайте також: У Львові відкрили скандальний ресторан із акулами

Найвищу ціну з різницею в 1 грн за кам’яницю запропонувало ТОВ «ІнвестБудЛьвів». Його зареєстрували 10 січня 2019 року. власником є Олександр Дяченко. Підприємство зареєстроване у Львові. Водночас, за даними Youcontrol, Олександр Дяченко є власником ТОВ «ІнвестБудКиїв», що займається будівництвом.

До грудня 2018 року Олександр Дяченко був воротарем винниківського футбольного клубу «Рух», власником якого є львівський бізнесмен Григорій Козловський. За останній рік він придбав будинок на вулиці Дорошенка та підвали і приміщення першого поверху у кам’яницях №12 і №13 на площі Ринок.

Читайте також: На вулиці Чупринки продають частину приміщень Містопроекту

Нині на першому поверсі будинку, що розташований поруч із Ресторацією Бачевських, працює кафе та магазин техніки.

Довідка

Кам’яницю на Шевській, 10 у Львові збудував у 1787 році архітектор Яків Петровський. У другій половині ХІХ століття її перебудували під житловий будинок.

На ХХ століття у будинку був  готель «Під трьома коронами» і ресторан Анни Колонської, а також магазин взуття Штарка. За радянських часів тут розташували тир, а нині — магазин італійського одягу та взуття. Будинок є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!