Канадські благодійники передали міській дитячій лікарні обладнання на понад 10 млн грн

2292 0
Нейрохірургічне відділення міської дитячої клінічної лікарні отримало спеціалізоване медичне обладнання, яке дало змогу укомплектувати операційну на рівні передових світових клінік від канадської Фундації Темертей.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

Обладнання, загальною вартістю понад 10 мільйонів гривень, для львівських нейрохірургів передали канадські меценати українського походження у рамках співпраці SickKids Hospital (Торонто) з дитячою клінічною лікарнею міста Львова, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Завдяки цьому обладнанню було прооперовано вже двох дітей зі складною нейрохірургічною патологією.

Читайте також: Для львівського «ОХМАТДИТу» придбали реанімаційне обладнання 

За словами головного лікаря Дмитра Квіта, вже з травня цього року 8 одиниць надсучасних спеціалізованих приладів, більшості з яких немає в медичних закладах Львова і Львівської області, використовується в щоденній роботі нейрохірургічного відділення лікарні.

Зокрема, благодійники передали мікроскоп, дихальний апарат для інгаляційної анестезії дітей, інтраопераційний УЗД-апарат, електротрепан – пристрій для пластичних операцій на кістковій тканині, набір для оксиметрії, систему спостереження за пацієнтами, набір для фіксації голови та багатофункціональний операційний стіл.

Читайте також:  У Львові для дитячої клінічної лікарні придбали надсучасне обладнання. Відео 

«Це модерне обладнання дає змогу виконувати надскладні операції дітям з мінімальним травматизмом та надавати максимально якісну допомогу. Ми дуже вдячні від нашої клініки за таке сучасне обладнання, бо завдяки людям доброї волі з Канади ми маємо його тут, у Львові», – зазначає головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт.

Співпраця між Sick Kids Hospital (Торонто, Канада) та Міською дитячою клінічною лікарнею Львова триває з грудня 2012 року. За час співпраці  канадські лікарі спільно з лікарями-нейрохірургами МДКЛ провели 9 операційних втручань з надскладною нейрохірургічною патологією, які до цього часу в Західній Україні не проводились. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!