Карантин не скасовує вакцинації. Львів’янам радять не відмовлятися від планових щеплень

2283 0
Звичайно, якщо ви не хворі на ГРВІ.
Фото: medicover.com.ua

Фото: medicover.com.ua

Під час карантинних заходів можна й потрібно проводити профілактичні вакцинації. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.

Читайте також: До обласного центру служби крові у Львові донорів перевозитимуть безкоштовно

Там зазначають, що у пріоритеті є первинні вакцинальні комплекси. Зокрема, це вакцинація від кору, краснухи, поліомієліту, дифтерії, кашлюку та правця, особливо серед дітей першого року життя.

Згідно із рекомендаціями ВООЗ, будь-які переривання планової імунізації, навіть на короткий період, призведуть до підвищення ймовірності спалахів вакцинокерованих інфекцій або зростання кількості випадків захворювань, яким можна запобігти шляхом вакцинації. А це буде додатковим навантаженням на системи охорони здоров’я у країнах, які вже й так перевантажені через пандемію COVID-19.

При цьому у Центрі наголошують, що не можна здійснювати вакцинацію людей з ознаками ГРВІ до моменту виздоровлення.

Читайте також: За тиждень на Львівщині на грип та ГРВІ захворіли понад 13 тисяч людей

Також потрібно уникати створення черг, скупчення в кімнатах очікування, заздалегідь планувати графік консультаційних прийомів та вакцинації і розмежовувати потоки пацієнтів.

У медзакладах мають бути дезінфектори з вмістом спирту не менше 60%, використання ЗІЗ.

Медиків також просять інформувати щодо важливості вакцинації проти грипу та пневмококової інфекції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!