Карантин продовжать і дозволять регіонам діяти на власний розсуд

3956 0
Місцеві органи самоврядування отримають більше повноважень щодо карантинних обмежень.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Карантин в Україні продовжать, але з поступовим переходом до адаптивної моделі. Про це сьогодні, 13 травня, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 та чому послаблювати карантин зарано

Він зазначив, що хворобу можна локалізувати, якщо пом'якшити карантинні заходи проти епідемії і передати все більше повноважень на місця органам місцевого самоврядування.

«Відповідно, робити локдаун всій країні в червні або липні може бути вже недоцільно. В цей момент ми повністю перейдемо до моделі адаптивного карантину»– додав прем’єр.

Читайте також: Як інфекційна лікарня у Львові готувалась до боротьби з Covid-19

Нагадаємо, що карантин у Львові через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня та посилили з 6 квітня. Спершу він мав тривати до 3 квітня, потім до 24 квітня, пізніше його продовжили до 11 травня, а тоді знову продовжили до 22 травня. У Кабміні кажуть, що ймовірно карантин триватиме й надалі, але з поступовими послабленнями. В регіонах дозволять запроваджувати адаптивний карантин. МОЗ обіцяє днями представити подальші етапи послаблення карантину.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!