Карантин продовжать і після 22 травня та Львів хоче відновлювати туризм. Головне за ніч і минулу добу

25463 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

Карантин знову продовжать і послаблять. Прем’єр Шмигаль припустив, що після 22 травня карантин в Україні продовжать, але плануються подальші його послаблення. 

Крім того, він заявив, що уряд поки що не бачить можливостей відкрити міжміський транспорт. Щодо міського транспорту, то він ходитиме в тих режимах, яких ходив, а мери прийматимуть рішення щодо збільшення кількості транспорту та зміни його графіку роботи.

Відкриють парки і сквери. МОЗ опублікував правила відвідування з 11 травня парків та скверів. Зокрема, повинні бути облаштовані туалети і зони з наявністю рідкого мила і антисептиків на вході в зону відпочинку. Заборонено проведення організаційних заходів, а також робота атракціонів.

Читайте також: Львівщина – серед лідерів за кількістю безробітних протягом карантину

При цьому відвідувачі мають право:

  • користуватися зонами відпочинку з дотриманням індивідуальних заходів профілактики і в групах не більше 3 осіб;
  • використовувати рекреаційні зони для індивідуальних пробіжок і занять спортом з дотриманням належного соціального дистанціювання та правил, встановлених адміністрацією.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за добу у 8 нових пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус – разом 514. Вилікувалося – 106 осіб, померло 16 осіб.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко оприлюднив план виходу з карантину індустрії гостинності міста. П’ять етапів розраховані до кінця року.

Зокрема, у травні (перший етап) у Львові планується часткове відкриття готелів, закладів громадського харчування. Другий етап має стартувати у червні. Хочуть запустити внутрішній туризм з акцентом на безпеці подорожей та ціновій політиці. Третій – мав би розпочатися у липні – серпні. Він розроблений із урахуванням поступового відкриття міжнародного авіасполучення до Львова. Тоді планується запуск – центрів дозвілля, установ культури, а також відновлення ділового туризму. На четвертому етапі у вересні – жовтні, ітиметься про розвиток можливості групових організованих подорожей.  П’ятий етап має розпочатись у листопаді-грудні, планується відновлення міжнародного туризму із дотриманням нових протоколів.

Читайте також: Столик на двох. Як у Львові запрацюють літні майданчики ресторанів

В Україні за минулу добу зменшилась кількість нових хворих на коронавірус – 366 осіб (напередодні 418). Загальна кількість 12697 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 1875, над померлими від Covid-19 – 316 особи. Антилідери незмінні: Чернівецька область (1948), місто Київ (1583), Івано-Франківська (1015), Тернопільська (923) області.

Міністерство охорони здоров’я дозволило випробувати лікарський засіб для боротьби з коронавірусом «Біовен» у 5 лікарнях. Серед них – Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня. Контролюватиме цей процес заступниця МОЗу львів’янка Ірина Микичак.

Гроші для України і кадри Януковича.  Рада ЄС погодила виділення Україні 1,2 млрд євро позики для подолання економічних та соціальних наслідків епідемії коронавірусу. Однак вони будуть надані Україні лише у випадку, якщо відповідне рішення про надання кредитів прийме і МВФ. Нагадаємо, воно цілком залежить від того, коли саме Верховна Рада прийме так званий «антиколомойський» закон.  На заплановане засідання Ради 7 травня це питання знову не виноситься. 

Читайте також: У п’ятьох медиків Львівської обласної лікарні підозрюють коронавірус

А президент Зеленський попросив у ЄБРР підтримки держкомпаній у зв’язку з Covid-19. Зокрема, він хоче, щоб європейські банкіри розширили пакет надання Україні допомоги з 1 млрд  до 4 млрд доларів.  Чи будуть в Україні продовжені реформи президент нічого не сказав. 

Разом з тим, нардеп Партії регіонів у 2007-2010 роках та голова столичного штабу цієї партії Василь Горбаль подав декларацію на голову Державної аудиторської служби. 

Британія – Німеччина – Італія. За підсумками останньої доби, Британія вийшла на 1 місце у Європі за кількістю загиблих від епідемії – 29 427 осіб (за останню добу 693). Таким чином, померлих від епідемії в країні вже більше, ніж в Італії, де наразі 29 315 загиблих від вірусу.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель готова далі послаблювати коронавірусні обмеження. Вона хоче обговорити з главами федеральних земель послаблення обмежень в дитячих садках, у сфері громадського харчування і готельному бізнесі. Із 20 квітня в Німеччині дозволили відчинити магазини площею до 800 квадратних метрів.

Читайте також: Через статую Матінки Божої на місці «Стільського городища» прокуратура відкрила кримінальне провадження

За останні 24 години в Італії від коронавірусу померли 236 хворих. Це дещо більше, ніж показники попередніх днів – 195 вчора та 174 позавчора. Водночас, кількість «активних» хворих на коронавірус (пацієнтів, які наразі мають позитивний тест) продовжує знижуватися – зараз це 98,467 людей, що на 1513 менше, ніж напередодні.

Нині святого Юрія – покровителя Львова. До святого найчастіше звертаються з проханням про здоров'я, про родючість землі, про допомогу і заступництво у боротьбі з ворогами рідної землі. 

Тож нехай святий Юрій Вас у ці тяжкі часи оберігає. Гарного дня!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!