Карантин у Львові та області знову не послабили

19778 0
Карантин продовжили до п’ятниці, 5 червня.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

На Львівщині не дозволили послабити карантин через велику кількість хворих на коронавірус. Про це за підсумками засідання обласної комісії ТЕБ і НС повідомив заступник голови ЛОДА Тарас Грень.

Натомість міську комісію зобов’язали напрацювати механізм щодо подальших дій. Заступник голови ОДА каже, що один показник міста Львова не дозволяє послабити карантин, оскільки це чітко прописано у постанові Міністерства охорони здоров’я.

Карантин продовжили до п’ятниці, 5 червня. Тоді обіцяють знову провести засідання комісії ТЕБ і НС.

«Якщо брати область без Львова, то показник кількості хворих на 100 тисяч населення становить тільки 7 із 12-ти допустимих», – каже Тарас Грень.

За його словами, законодавчо не можна послабити карантин лише у регіоні, або лише у місті. Рішення приймають спільно для всієї області.

Читайте також: Чому у Львові рекордна кількість хворих на Covid-19 і як це вплине на продовження карантину

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

Додамо, що у МОЗ назвали етапи та критерії виходу з карантину, а наступні послаблення заплановані на 1, 10 і 21 червня. Втім через адаптивний карантин рішення про послаблення приймають на місцях.

Станом на 1 червня на Львівщині на коронавірус захворіли 1700 людей, із яких 57 – померли, 451 пацієнт одужав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!