Друга хвиля Covid-19 в Україні та пенсії з 1 липня перерахують. Головне за ніч і минулу добу

8098 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Високий Замок

Фото: Високий Замок

У Львівській області продовжили карантин до 7 липня. У ЛОДА ситуацію з коронавірусом на Львівщині називають складною, але контрольованою. Голова ЛОДА Козицький повідомив, що кількість нових хворих в області щодня збільшується на 150-240 людей, а відсоток завантаженості лікарень складає 44,4% від загальної кількості (при нормі менше ніж 50%).

За словами заступника голови ЛОДА Собка, Львівщина пережила пік коронавірусу, але й надалі Львів та приміські райони залишаються епіцентрами хвороби.

Читайте також: За червень в Україні значно побільшало людей із пневмонією та кількість хворих на Covid-19

Він також пояснив, чому у Львові не дозволяють відкривати садки. «Хто візьме на себе відповідальність, якщо завтра почнуть лягати в «Охматдит» перші хворі на Covid-19 діти», – сказав Іван Собко.

Учора Львівську ОДА пікетували батьки та власники приватних дитсадків з вимогою відкрити садочки.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 143 осіб (115 – напередодні). Разом 5 435. Одужало – 747 осіб (плюс 6), померло – 146 (3 – за добу).

За минулу добу лабораторні центри провели 1 098 ПЛР-тестів, нових – 482 ПЛР-тести. З них – 75 хворих. У роботу взяли 500 проб, а залишок у холодильнику становить 900 проб.

У Трускавці комісія ТЕБ І НС дозволила роботу санаторіїв і готелів. Також запрацюють масажно-лікувальні кабінети, окрім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

В Україні Covid-19 виявлено у 706 осіб (646 за попередню добу). Загальна кількість 44 334 пацієнтів. Одужало – 19 115 (плюс 88), померло – 1 159 особи (плюс 12).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина очолює антирейтинг з Covid-19 в Україні – 5 435 (детальніші показники вище), далі Київ – 5 037 осіб (плюс 57), Чернівецька – 4 801 (плюс 56), та Рівненська – 3 712 3 638 (плюс 74 осіб) області.

Читайте також: Хто в Україні найчастіше помирає від коронавірусної хвороби

Друга хвиля Covid-19 – не посилення карантину в Україні. Президент Зеленський вважає, що Україні варто готуватися до другої хвилі захворювання на коронавірус. «На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими. З такою динамікою треба готуватися до другої хвилі. Все ще сподіваюся, що нам вдасться оминути найгірший сценарій», – сказав він.

Прем’єр Шмигаль каже, що в Україні поки не планують повертатися до посилених карантинних обмежень, але вони будуть діяти локально, де найвищі показники захворювання на коронавірус. Шмигаль наголошує, що наслідки від закриття економіки країни можуть бути ще більшими. «Україна вийшла із загального жорсткого карантину, але окремі області, наприклад Львівщина, сьогодні античемпіон по захворюваності, там карантин посилений», – сказав він.

В Україні можуть бути запроваджені додаткові обмежувальні заходи стосовно курортів, зокрема в Одесі, через значне збільшення кількості інфікованих Covid-19.

Як заявив міністр охорони здоров’я Степанов, на минулих вихідних, відпочиваючі в Одесі повністю нехтували рекомендаціями Мінздоров’я та правилами безпеки. «Кадри, які ми бачили з пляжів і клубів – відсутність масок, недотримання соціальної дистанції, розумію, що не використовувалися антисептики. Все це призводить до підвищення рівня захворюваності на Covid-19», – зазначив він.

Читайте також: Львівська залізниця відновлює залізничне сполучення Львова з Рівним

На засіданні Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом обмежили час роботи закладів громадського харчування, в тому числі – кафе, готелів, барів, клубів, пабів, дискотек та закладів розважальної сфери до 22 години.

Пенсії – податки. Пенсійний фонд провів перерахунок пенсійних виплат з 1 липня 2020 року у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1638 грн до 1712 грн. Для непрацюючих пенсіонерів зросте розмір мінімальної пенсії за віком, доплати за понаднормовий стаж.

Надходження від податку з доходів фізичних осіб під час карантину впали на 10-80%. «В найгірші місяці карантину ситуація була катастрофічна. В торгівлі падіння на більш ніж 80%. В інших галузях обійшлось падінням на 10-30%, незважаючи на жорсткі заходи», – повідомили в ДПС.

Шкарлет ­– Шмигаль. Близько сотні людей під Кабміном влаштували акцію протесту проти призначення Шкарлета виконувачем обов’язків міністра освіти і науки, потім вони пішли під Офіс президента. Мітингарі влаштували сидячий протест біля ОПУ і вимагали поліцію зробити коридор, щоб вони змогли пройти до Зеленського.

Читайте також: У Львові мітингували проти нового очільника МОН Сергія Шкарлета

Призначення Шкарлета – це випробувальний термін та шанс проявити себе. Про це заявив прем’єр Шмигаль і додав, що парламент не відмовляв новообраному кандидату. «Відмови парламенту як такої не було», – сказав він. Інформацію про те, що міністрів відбирає президент та працівники Офісу, Шмигаль спростовує. «Це дійсно хибне враження», – заявив прем’єр.

Порошенко – Венедіктова – Омелян. Прем’єр Шмигаль заявив, що розслідування щодо п’ятого президента Порошенка виглядає не дуже добре для іміджу України на міжнародній арені. Але, за його словами, «інший бік медалі – покарання має бути невідворотнє для всіх».

Генпрокурорка Венедіктова записала відео для Порошенка, на якому запевняла, що підозру йому було складено та повідомлено згідно із чинним законодавством.

Колишній міністр інфраструктури Омелян заявив, що на допиті у провадженні про зниження портових зборів, детективи НАБУ перекрутили його слова і пропонували підписати такий протокол.

Шевченківський суд визнав колишню суддю Печерського райсуду Царевич невинуватою у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану.
 

ЄС – Франція – Польща –Канада – США. ЄС дозволив відкрити кордони для окремих категорій українців. Зокрема, для тих, хто їде на навчання, морякам, хто їде через ЄС транзитом, а також висококваліфікованим працівникам, якщо їх зайнятість необхідна з економічної точки зору і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном. Також зберігається дозвіл на в’їзд для тих українців, які досі підпадали під винятки, зокрема, членів родин громадян ЄС; тих, хто має посвідку на проживання у ЄС, сезонних працівників, дипломатів тощо.

МЗС України вимагає у офіційного Парижа відреагувати на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані до Криму.

В результаті сильної зливи у Варшаві були підтоплені вулиці, гаражі і будинки, в тому числі урядові установи.

Читайте також: Човни, насоси та жилети. До Львова з Італії прибула допомога для підтоплених карпатських сіл

Канада до 31 липня продовжила заборону на в’їзд в країну для більшості категорій іноземних громадян.

Головний інфекціоніст США попереджає про ризик зростання щоденної кількості заражень в країні до 100 тисяч. Минулого тижня цей показник вперше досягнув 40 тисяч.

Від нині носіння захисних масок в громадському транспорті більше не буде обов’язковим у Латвії.

Отак, як кажуть у ЛОДА, Львівщина несподівано пережила пік коронавірусу.  Віриться у це тяжко, особливо враховуючи, що за попередніми заявами влади вУкраїні, ми цей пік мали б пройти ще у травні. Тому бережіть себе, мабуть, зараз більше, ніж раніше. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!