Карантин в Україні. Шмигаль закликав утриматися навіть від поїздок у межах країни

1601 0
Прем'єр закликав українців, які перебувають за кордоном, швидше повернутися додому.
Фото: Главком

Фото: Главком

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль просить українців не подорожувати навіть в межах країни. Відповідне звернення він опублікував на своїй сторінці в Фейсбук.

Зокрема, він заявив, що Україна залишається країною, в якій ситуація з коронавірусом розвивається за помірним сценарієм.

«Кластерів і великих спалахів хвороби у нас, на щастя, поки немає. Ми робимо все, щоб вони не виникли», – зазначив Шмигаль.

За його словами, для координації боротьби з коронавірусом в Україні створили оперативний штаб, який обробляє поточні дані щодо коронавірусу і надає аналітичні висновки, які стануть основою для наступних рішень на рівні країни.

Прем’єр-міністр нагадав, що продовжує діяти рішення Кабміну про заборону масових заходів, кількістю понад 200 осіб та тритижневий карантин у навчальних закладах.

Читайте також: В Україні скасовують усі поїзди до Польщі. Як курсуватимуть Інтерсіті

«Починаючи з 00:00 понеділка, 16 березня, ми закриємо кордон України для іноземців. Але ми завжди щиро раді поверненню українських громадян», – сказав він.

Шмигель також додав, що з 16 березня буде закрито пункти пропуску на кордонах, а з 17 березня пасажирські сполучення України з іншими країнами. Він закликав українців, які перебувають за кордоном, швидше повернутися додому.

А ще попросив українців, які перебувають в межах країни, обмежити пересування між містами. Денис Шмигаль повідомив, що уряд передав в лікарні мільйони масок, сотні тисяч експрестестів та запускає для допомоги лікарням пересувні лабораторії.

За його словами, Кабмін уже виділив 100 мільйонів гривень на засоби індивідуального захисту, а ще 500 мільйонів  може бути надано в разі потреби. Також є 12 тисяч місць в інфекційних стаціонарах.   

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони України 13 березня вирішила закрити кордони для в'їзду іноземців. 

За словами, секретаря РНБО Олексія Данілова, рішення про заборону в'їзду для іноземців набере чинності за 48 годин і діятиме впродовж двох тижнів, потім мають ухвалити нове рішення. МЗС має попередити про таке рішення всі установи та країни. Потрапити в Україну, додав Олексій Данілов, зможуть лише іноземці, які працюють у дипломатичних установах або організаціях як UNICEF.

 

 

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!