Карантин в Україні скасують при 70% вакцинації населення, – Ляшко

1755 0
Міністр вважає, що Україна повинна досягнути цього показника.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Карантин в Україні можуть скасувати, якщо кількість вакцинованих українців досягне показника 70%. На сьогодні ця цифра становить лише близько 16% населення. Тому поки про скасування обмежень в країні говорити не варто. Про це очільник міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко сказав в ефірі «Свободи слова».

Читайте також: Де можна вакцинуватися у Львові сьогодні. Локації, графік, вакцини

Такого показника європейські країни змогли досягнути упродовж 3-4 місяців. Тоді для щеплення решти 30% держава застосовує певні заходи, каже міністр Ляшко.

«Країни європейського регіону, які почали вакцинацію, за 4—5 місяців дійшли до порога 70%. Решта підсилюють роль держави, втручання для того, щоб збільшити кількість вакцинованих серед 30%, які не хочуть або бояться», – додає він.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Віктор Ляшко наголошує, що Україна повинна досягнути цього показника. Тільки після того можна скасувати карантинні заходи.  

Нагадаємо, щоб коронавірусна інфекція не розповсюджувалась, потрібен колективний імунітет. Його вдасться досягти лише за умови щеплення 70% населення. Чи вдасться це зробити, досліджувало Tvoemisto.tv.

У Моршині на Львівщині вже вдалося досягнути колективного імунітету. Там вакцинували 71% мешканців. 

Читайте також: «Обдзвонювали всіх». Як живе містечко, де вакцинували найбільше людей

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, чи можна вакцинуватися людям з алергією. Вони стверджують, що якщо у вас є алергія на щось, але вона не пов’язана з реакцією на щеплення, то вакцинуватися проти коронавірусу обов’язково потрібно.

Додамо, що протипоказами до вакцинації є важка алергічна реакція на попередню дозу вакцини, підвищена чутливість до одного з компонентів вакцини, гостре вірусне захворювання, яке супроводжується гарячкою, тобто температурою тіла поза 38,5 градусів.

Всі інші протипокази є тимчасовими. Йдеться про низку медичних станів, які на момент проведення обов’язкової вакцинації тимчасові. Перш за все, онкологічні та гострі соматичні завхорювання у стані загострення. Наприклад, загострення бронхіальної астми, гіпертонічна криза, онкологічна хвороба у гострій стадії та під час активної хіміотерапії. 

Детальніше про протипокази читайте тут

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!