Карантин в Україні ймовірно і далі продовжать

4039 0
Летальність від коронавірусу в Україні зменшується.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Адаптивний карантин в Україні ймовірно продовжать після 31 жовтня. Про це прем’єр Денис Шмигаль  заявив в інтерв’ю виданню The Page.

Читайте також: Чому на Львівщині найбільше хворих медиків з-поміж інших областей України 

«Зараз ми продовжили карантин фактично до початку листопада. Очевидно, що він, напевно, буде продовжений і далі. Зважаючи на ті показники, які ми зараз маємо, у вересні-жовтні матимемо доволі напружений момент із проходженням чергової хвилі коронавірусу. Тут важливо правильно підготувати медичну систему, лікарів, обладнання, лікарні, підвести кисень до ліжок», – заявив Денис Шмигаль.

Прем’єр сказав, що некоректно уже рахувати хвилі коронавірусу.

«Днями ми мали зустріч із заступником державного секретаря США. Є одне розуміння у США, що немає першої, другої, третьої хвилі. Є хвилеподібний розвиток коронавірусу у світі. Тобто цих хвиль може бути багато. І рахувати, яка це хвиля, перша, друга чи десята, напевно, вже некоректно», – сказав голова уряду.

Читайте також: Освіта проти пандемії. Як у світі починають шкільний рік попри Covid-19 

Денис Шмигаль наголосив, що Україна очікує на вакцину проти Covid-19.

«На сьогодні понад 160 вакцин у роботі в різних компаніях і країнах. З них понад 30 проходять фінальну стадію клінічних випробувань. За оцінками експертів, з лютого по травень з'являться комерційні партії перших вакцин та ефективних ліків», – сказав прем’єр.

Він також уточнив, що летальність від коронавірусу в Україні зменшується.

«Якщо на початку летальність була 3%, потім 2,5%, то зараз уже 2,2%. Вона продовжує зменшуватися. Це показник роботи наших лікарів, показник ефективності протоколів», – підсумував він.

Читайте також: «Голка в сіно». Як львівський коктейль-бар садить дерева в місті і переборює карантин

Нагадаємо, із 1 серпня в Україні діють нові правила адаптивного карантину: Державна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій ділить Україну на зони епіднебезпеки: зелену, жовту, помаранчеву, червону. Раніше рішення про послаблення обмежень могли ухвалювати обласні комісії з питань ТЕБ і НС, але тепер вони втратили цю функцію.

26 серпня уряд продовжив карантинні обмеження через пандемію Covid-19 в Україні.

Карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків. Пізніше запрацював транспорт і дитсадки, а також-фітнес-центри і басейни.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!