«Карантин вихідного дня» триватиме кілька тижнів

3649 0
Президент вважає, що це непоганий варіант тимчасового режиму карантину у холодну пору року.
Фото: freepik

Фото: freepik

Тимчасовий режим карантину на вихідні буде розрахований на кілька тижнів. Він може допомогти уникнути жорсткого локдауну. Про це сьогодні сказав президент Володимир Зеленський на селекторні нараді.

Читайте також: У Львові відкрили кримінальну справу через порушення карантину у барі в центрі міста

«Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок та тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим», – зазначив Глава держави.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що нині відбувається закупівля кисневих концентратів та ліцензування компаній, які виробляють медичний кисень. Додатково ліцензують 16 таких підприємств. Уряд проводить закупівлю тестів на антитіла. За виділені на це 1 млрд грн буде закуплять 3 млн таких тестів. Невдовзі мають надійти перші сто тисяч таких тестів.

Читайте також: Під час «карантину вихідного дня» ресторани зможуть працювати лише на виніс

Нагадаємо, що через стрімке поширення коронавірусної хвороби МОЗ пропонує запровадити жорсткий карантин вихідного дня уже з 14-15 листопада, щоб у суботу та неділю працювали лише продуктові магазини, аптеки (зокрема ветеринарні), транспорт та автозаправки. Заклади громадського харчування зможуть працювати виключно на виніс. Також МОЗ рекомендує заборонити на вихідні дні роботу ТРЦ, проведення розважальних закладів тощо, щоб мінімізувати контакти і розірвати ланцюг передачі вірусу. Відповідне рішення має ухвалити Кабінет міністрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!