В Україні карантин вихідного дня можуть ввести вже наступного тижня

5210 0
Кількість госпіталізованих пацієнтів з коронавірусом з початку вересня зросла в 3,5 рази.
Фото: Новини Вінниці

Фото: Новини Вінниці

Карантин вихідного дня в Україні можуть запровадити вже з наступного тижня, про це міністр охорони здоров'я  Максим Степанов заявив в ефірі телеканалу 1+1, у програмі «Право на владу».

Він зазначив, що Україна не готова до повного локдауну, як це було навесні, а суворіші карантинні обмеження у вихідні допоможуть зменшити кількість контактів між людьми, перервати ланцюги передачі вірусу. Обмеження можуть ввести уже наступних вихідних.

«Коли ми дивимося на ситуацію в країні, то розуміємо, що не можемо ввести локдаун, як це роблять у деяких країнах. Ні два, ні три тижні. Тому ми змушені вводити жорсткий карантин на суботу і неділю. У ці дні у нас будуть працювати продуктові магазини, аптеки і транспорт. Все інше має не працювати», – зазначив Максим Степанов.

Читайте також: В Україні можуть запровадити час для літніх людей в аптеках і магазинах

Він також підкреслив, що кількість госпіталізованих пацієнтів з коронавірусом з початку вересня зросла в 3,5 рази.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль 4 листопада заявив, що український уряд не збирається вводити локдаун, що є жорсткою формою карантину, яка обмежує вільне пересування у межах країни. Водночас уряд запровадить жорсткіші обмеження при подальшому погіршенні ситуації. 

За даними журналістки Соні Кошкіної, уряд хоче додати до переліку карантинних зон ще одну під умовною назвою «чорна», де основним критерієм буде повна заповненість ліжок для хворих із коронавірусом. У цій нові зоні буде своєрідний локдаун.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!