Караванська презентувала у Львові унікальні етно-вишиванки. Фото

19007 0
Учора, 25 червня, в рамках фестивалю «Alfa Jazz Fest» на території Митрополичих садів, що є частиною комплексу львівського собору Святого Юра, відбувся показ нової колекції суконь української дизайнери Оксани Караванської під назвою «Український Haute Couture».
фото: Evgeny Kraws

фото: Evgeny Kraws

Колекцію дизайнерка присвятила видатним українським жінкам у світовій історії, зокрема доньці князя Ярослава Мудрого – королеві Франції Анні Ярославні.

Кожна вишиванка з цієї колекції існує в єдиному екземплярі. Для «Vyshyvanka Couture Третього Тисячоліття» дизайнерка шукає старі аутентичні вишиванки по різних регіонах України, на основі яких створює власні витвори, використовуючи нову тканину і сучасні технології.

Читайте також: Що вдягнути. 7 львівських брендів етно одягу

Оксана Караванська розповіла, що колекція базується на трьох основних елементах: винятково ручній вишивці, красі українських дівчат і ілюстраціям українських художників з видавництва «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га», які були використані у якості принтів для вбрання, – пише Громадське.Львів.

«Дольче і Габана давно використовують казки Андерсена у своїх колекціях: нашивають мишок, олов’яних солдатиків тощо, то чому ми не можемо нести до людей українське через ілюстрації до наших народних казок?» – каже дизайнерка.

Вперше цю колекцію побачили у Франції наприкінці травня. Львівський показ відбувся, як і минулого року, на території Митрополичих садів, що входять до комплексу собору Святого Юра. На презентацію завітали Перша леді України Марина Порошенко з сином, Архієпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк), Венедикт Алексійчук, владика Борис Гудзяк, Оксана Білозір, Катерина Осадча, Павло Табаков, Мар’яна Савка.

Нагадаємо, під час минулорічного Alfa Jazz Fest Оксана Караванська у Митрополичих Садах презентувала колекцію вишиванок «Vyshyvanka Couture Третього Тисячоліття».

Автор фото – Evgeny Kraws

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!