Політична реклама

"Карпати" у міжсезоння можуть втратити 5 гравців

1084 0
Висока ймовірність того, що ФК "Карпати" втратить одразу п'ятьох гравцiв основного складу. Мова про орендованих футболiстiв – Гладкого, Пашаєва, Федорчука, Бартуловіча i контрактника Льопу.
Младен Бартуловіч/footballnews.com.ua

Младен Бартуловіч/footballnews.com.ua

В останнього з "Карпатами" укладено контракт за схемою "1+2".  Тобто свiй один рiк вiн у Львовi вiдiграв, а наступнi два – за бажанням. Але такого бажання у Льопи немає, пише Експрес.

А от Бартулович та Федорчук дуже не хочуть покидати Львiв. Їх влаштовує мiсто, уболiвальники, команда, побут, але не влаштовує зарплата. I цей факт переважає усi iншi.

Крім того, що у цих футболiстiв закiнчуються контракти з їхнiми командами. Вони стають вiльними агентами i безплатно можуть дiстатися "Карпатам". Клуб не проти, але футболiсти вибирають iнший шлях.

"Вся рiч у грошах i лише в них, – пояснив футбольний агент Олександр. – Коли гравець стає вiльним агентом, вiн може перейти у будь-яку команду безплатно. А якщо говорити про Бартуловича, Федорчука чи Гладкого, то це футболiсти високого рiвня, i в їхнiх послугах зацiкавлено чимало клубiв. Тим паче у тому, щоб взяти таких виконавцiв задарма.

Коли вiльний агент йде в новий клуб, вiн має повне моральне право вимагати, так званi, пiдйомнi. Раз клуб не витрачає жодної копiйки на його купiвлю, то може дати гравцевi певну стартову суму – примiром 50, 70 чи 100 тисяч доларiв. А також запропонувати йому гiдну зарплату. У сумi це все одно буде значно дешевше, нiж перекупити контракт такого гравця.

Тепер поставте себе на мiсце того ж таки Федорчука, Бартуловича чи Гладкого. Вiдомо, що в "Карпатах" максимальна зарплата становить 10 тисяч доларiв на мiсяць. Тобто їм потрiбно пiвроку грати, щоб заробити суму, яку вони одержать за раз як пiдйомнi. А для цього треба лише поставити свiй пiдпис пiд iншим контрактом. До того ж зарплати в iнших командах вищi, нiж десять тисяч доларiв. Тобто за сезон у новiй командi вони зароблять стiльки, скiльки в "Карпатах" зможуть отримати за три-чотири роки. Футбольний вiк короткий, тому такi переходи зрозумiти можна".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!