Політична реклама

Картопля може подорожчати до 11-12 гривень

1538 0
Роздрібна ціна на картоплю вже зросла до 8-9 грн/кг.

При цьому її якість залишає бажати кращого: третина, а то й половина купленої в супермаркетах картоплі йде у смітник, пише Вкурсе.

Враховуючи сильні морози та ситуацію на валютному ринку, експерти прогнозують: до березня картопля цілком може продаватися по 11-12 грн. за кіло

«У цьому році було зібрано близько 20 млн. тонн картоплі, — пояснила начальник аналітичного відділу консалтингового агентства ААА Марія Колесник. — З одного боку, при споживанні 14-16 млн. тонн цього більш ніж достатньо, щоб задовольнити потреби українців. З іншого боку, якісної картоплі, готової до тривалого зберігання, було не більше 17 млн. тонн, і сьогодні ми в супермаркетах бачимо картопля не найкращої якості через те, що сировина була поганою».

Зараз вже почало теплішати і теоретично ціни повинні були б знизитисятися до минулорічного рівня, однак цього не сталося.

 Дефіциту на ринку немає, але при цьому і немає тиску надлишків, який зазвичай спостерігається до кінця сезону. Тому ціни на картоплю не тільки не знизяться, але і продовжать рости — не виключено, що до 11, а то і 12 грн за кілограм.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!