Католицький університет у Львові відкриє ще одну навчальну програму

7333 0
Міністерство освіти акредитувало бакалаврську програму з соціології УКУ. Керівництво університету покладає великі надії на нову програму та збирає команду соціологів-професіоналів.
фото: ucu.edu.ua, mtrk.com.ua

фото: ucu.edu.ua, mtrk.com.ua

За словами Павла Хобзея, проректора УКУ з науково-педагогічної роботи, бакалаврська програма з соціології має, перш за все, зацікавити тих людей, які хочуть своє життя пов’язати не так з науковою роботою, як з прикладною діяльністю, менеджментом, відкриттям власної справи. Адже навчання буде зорієнтоване на здобуття максимальної кількості практичних навичок, праці з людьми та вже зі студентських років – реалізації власних дослідницьких проектів.

Проректор підтвердив, що Міністерство дозволило Університету набирати на навчання 30 студентів на навчальний рік. «У нас є ліцензія, яка засвідчує, що в Університеті є технічні, людські та інформаційні ресурси (навчальні програми) для того, щоб дати змогу студентам отримати найкращу освіту», – прокоментував Павло Хобзей.

Читайте також: 10 тез Бориса Ґудзяка про цінність часу, соцмережі і вміння слухати

Професор УКУ Ярослав Грицак також вважає, що відкриття бакалаврської програми з соціології забезпечить якісний стрибок цілого Університету. На його думку, є підстави сподіватися, що ця програма буде однією з найкращих в Університеті. Професор Грицак розповідає, що академічна соціологія в Україні добра, але її викладання в університетах морально застаріле. Люди, які там викладають, думають радянськими стереотипами, а середовище УКУ  дуже відмінним. Він вважає, що  програма з соціології забезпечить якісний прорив, привчить наукове середовище мислити соціально, за окремими фактами бачити структури та стандартизувати поведінку людей.

Читайте також: У Львові з’явиться унікальна відкрита бібліотека

Павло Хобзей додає, що в УКУ довго думали над створенням програми з соціології релігії, як відгалуження богослов’я, але з появою в Університеті Оксани Міхеєвої, одного з кращих соціологів міста, та її команди, виникла реальна можливість створити повноцінну програму з соціології. Проректор розповів, що команду викладачів підсилять випускники Люблінського католицького університету та викладачі з ЛНУ ім. Івана Франка. За його словами, зі студентами працюватиме молода, але дуже динамічна команда.

Другою особливістю програми буде те, що вона готуватиме фахівців в галузі публічного здоров’я. Проректор каже, що УКУ також планує розвивати медичні програми, але не може починати з лікувальної справи, бо немає медичної клініки, але через соціологію, магістерську програму з публічного здоров’я, можна змінювати ставлення суспільства до свого здоров’я.

Читайте також: Як будувати бізнес і країну в умовах війни. 12 тез ректора УКУ

Ще однією особливістю цієї програми стане можливість працювати в соціологічній лабораторії, яку в листопаді відкриє університет і де студенти спільно з викладачами зможуть працювати над різними соціологічними проектами.

Джерело: сайт УКУ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!