Політична реклама

Кава може подорожчати

1694 0
Вартість кави постійно коливається. Через страйки виробників в Колумбії вона може подорожчати. Проте, експерти заспокоюють - це навряд чи вплине на ціну кави у Львові.

Сьогодні "арабіка" коштує від 4 до 8 тисяч доларів за тонну, а кава сорту "робуста" - 2,5 тис. Ціна залежить від країни походження. Найбільше її закуповують в Бразилії та В’єтнамі. Найдорожча з Мексики - кава Франца Йосифа, зерна коштують 36 грн за 100 грамів, повідомляють Головні новини Львова.

Попри високу ціну, клієнти на неї є завжди. Туристи спеціально приїжджають сюди, аби скуштувати ароматного напою. І грошей не шкодують.

Якщо туристи і готові заплатити не малу ціну, то львів’яни не в захваті від повідомлення про подорожчання зерен. Якщо зросте ціна, частина львів’ян питимуть її лише вдома. Артем приходить до кав’ярні декілька разів на тиждень - зараз платить 16 гривень за американо.

Зазначимо, що середня ціна за горнятко кави у львівських кав’ярнях - від 15 до 25 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!