Кембриджський словник обрав найпопулярніше слово 2021 року

1576 0
Користувачі шукали це слово понад 243 тисячі разів цього року.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Кембриджський словник словом 2021 року назвав «perseverance», яке українською перекладається як «наполегливість». Про це повідомили на сайті словника.

Читайте також: Оксфордський словник визначив найпопулярніше слово 2021 року 

Слово «perseverance» шукали цьогоріч понад 243 тисячі разів, найбільше – з 18 по 24 лютого, адже тоді успішно приземлився на Марс однойменний марсохід NASA Perseverance Rover.

«Рerseverance», перекладається як «постійні зусилля для досягнення чогось, навіть коли це важко або займає багато часу». Це пов’язано з дієсловом persevere. Ми часто говоримо про прояв наполегливості перед труднощами. У 2021 році людям у всьому світі довелося проявити наполегливість перед обличчям викликів і руйнувань нашого життя через COVID-19 та інші проблеми, зазначають на сайті словника.

Читайте також: 7 слів, що змінили українську школу у 2020 році

Нагадаємо, що Оксфордський словник словом 2021 року обрав «vax», яке використовували у 72 рази більше, ніж у попередній рік.

«Vax» – перекладається як «вакцина» або «вакцинуватися». До цього, пояснюють лексикографи, це було доволі рідкісне слово. Зараз же словник відзначив і його похідні. Приміром, vaxxie – це фото, зроблене під час вакцинації за аналогією з «селфі» чи anti-vaxxer – противник вакцинації або double-vaxxed, тобто людина, яка отримала щеплення від коронавірусу двома дозами.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!