Керівник однієї з львівських медичних установ допомагав ухилянтам виїхати за кордон

4093 0
До своєї діяльності чоловік залучив ще кількох спільників.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

СБУ у Львівській області викрили 30-річного керівника однієї з львівських медичних установ, який допомагав ухилянтам незаконно перетнути кордон. За 6 тисяч доларів він виготовляв пакет документів для безперешкодного виїзду з країни. 

Як розповіли у пресслужбі СБУ, керівника затримали під час отримання першої частини неправомірної вигоди - 3 тис. доларів. До своєї діяльності чоловік залучив ще кількох спільників. 

Читайте також: Львівські поліцейські затримали чоловіка, що допомагав ухилянту перетнути кордон нібито на навчання

Правоохоронці вже повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників.

Додамо, ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно. 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!