Керівник Офісу президента пояснив, коли в Україні можуть провести місцеві вибори

1589 0
Наразі провести дострокові місцеві вибори неможливо через відсутність відповідного для цього закону.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Богдан пояснив, що проводити місцеві вибори в країні логічно буде після завершення формування окремих територіальних громад. Про це він розповів сьогодні, 30 липня, під час брифінгу.

«Ви маєте зрозуміти, що місцеві перевибори неможливі достроково без ухвалення відповідного закону. Мотивація такого закону поки не зрозуміла. Плюс у нас є проблема незавершеної реформи місцевого самоврядування – частина виборів в об'єднаних територіальних громадах відбулася, частина не відбулася. Було б логічно закінчити формування ОТГ, а тоді провести вибори в новій реальності, в новому чинному місцевому самоврядуванні», – наголосив Богдан.

Читайте також: Керівник Офісу президента пропонує надати російській мові статус регіональної на Донбасі

За його словами, таке рішення залежатиме від депутатів нової Верховної Ради. Додамо, що чергові місцеві вибори мають відбутися в Україні у 2020 році.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!