Львівський суд позбавив прав керівника сервісного центру МВС за нетверезе водіння

2168 0
У суді він стверджував, що за кермом був його брат.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Керівника Сервісного центру МВС №4643, що у Золочівському районі Львівщини, Ігоря Ломагу позбавили водійських прав та оштрафували на 10,2 тис. грн за водіння у нетверезому стані. Відповідну постанову Шевченківського районного суду Львова оприлюднили у Єдиному реєстрі судрових рішень.

Читайте також: Суд скасував штраф сину Дубневича за нетверезе водіння та повернув права

Його автомобіль Toyota Avensis патрульні помітили 21 грудня торік о 22:45 на трасі Львів – Рава-Руська. За його словами, того вечора він їхав із Золочева разом із братом, який був за кермом, а сам перебував на задньому сидінні. Біля одного з кафе брат вийшов із машини, а Ігор Ломага сів у автомобіль своєї знайомої. У цей час до авто підійшли патрульні, повідомили про правопорушення та відвезли Ігоря Ломагу спершу до віділку, звідки він, за словами патрульних, намагався втекти, а потім до лікарні. 

Як стверджують інспектори поліції, авто повернуло ліворуч без увімкнення лівого покажчика повороту, тому вони поїхали за ним. Із авто вийшов водій, який пересів у інший автомобіль на заднє пасажирське сидіння. Поліцейські попросили надати документи, чого він не зробив та намагався дзвонити брату. У машині поліції, за словами інспекторів, «він намагався домовитися, аби вирішити цю проблему за гроші». Перевірка на драгері показала 1,63% алкоголю в крові. У судді Ігор Ломага своєї провини не визнав. 

Читайте також: Водія маршрутки, що насмерть збив жінку на Городоцькій, позбавили водійських прав

Брат Ігора Ломаги також підтвердив, що за кермом був він, а брат лише пересів у автомобіль знайомої. Коли він повернувся з туалету, поліція вже забрала Ігоря Ломагу. У відділку брат не зміг пояснити, чому одразу не сказав поліції, що за кермом був він.

Суд визнав винним Ігоря Ломагу у вчинені адмінправопорушення за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адмінправопорушення, оштрафувавши його на 10,2 тис. грн, та на рік позбавив прав. Утім ігор Ломага ще може оскаржити рішення суду впродовж 10 днів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!