Керівникам установ культури у Львові обіцяють підвищити зарплати до тисячі доларів

1338 0
Усі керівники культурних установ матимуть зарплату не менше 1 тисячі доларів за результатами відкритих і публічних конкурсів.
фото інституту стратегії культури

фото інституту стратегії культури

Сьогодні на ІІ Конгресі культури «Сцена майбутнього» прозвучав Маніфест дієвців культури – представники сфери оголосили про створення Коаліції дієвців культури. У межах заходу виступив міський голова Львова Андрій Садовий, який розповів про нове правило, що діятиме у Львові з 2022 року. Зокрема, за його словами, керівники установ культури мали б отримувати заробітну плату у розмірі щонайменше 1 тисячі доларів.

«Щоби мати креативну економіку, нам потрібні інновації. А щоби вони були – слід максимально підтримувати культуру, це дає змогу розширювати горизонти мислення. У нас тепер, якщо ви пам’ятаєте, всі директори шкіл отримують зарплату, як мінімум, 1 тисячу доларів. Маючи у Львові 100 установ культури, із наступного бюджетного року ми введемо ще одне правило: всі керівники цих установ матимуть зарплату не менше 1 тисячі доларів на руки за результатами відкритих і публічних конкурсів. Важливо щоби це були не просто люди на посадах а ті, хто надихає», – каже він.

Читайте також: Податок для культури. Юлія Хомчин про стратегії розвитку львівської культури

Нагадаємо, що 14-16 жовтня у Львові відбувся ІІ Конгрес Культури, темою якось стала «Сцена майбутнього». Конгрес має на меті актуалізувати проблеми, процеси та дискурси, які мають місце в Україні зараз й є майданчиком для ревізії й обговорення цих питань професійною спільнотою культури. Захід відбувається що два роки (І Конгрес відбувся у 2019 році) й цьогоріч зібрав близько 200 представників і представниць різних напрямів сфери (гуманітарних наук, мистецтва, кіно, театру, медіа, креативних індустрій, тощо).

Маніфест прозвучав в останній день Конгресу у символічній для події локації – Великій сесійній залі Львівської міської ради. Заклик приєднатися до Коаліції підписавши Маніфест озвучили: Ірина Подоляк (голова Наглядової ради Інституту стратегії культури, політикиня), Іван Козленко (культурний менеджер, публіцист), Дарія Бадьйор (критикиня, журналістка, редакторка), Ольга Сагайдак (менеджерка культури, співзасновниця Благодійного фонду «Мистецькі надра») Підписати його можна за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!