Керівнику львівського «Правого сектора» вручили повістку у справі про вбивство Тараса Познякова

13783 0
Тарас Бобанич має з’явитися на допит до прокуратури до 6 лютого.
фото: варта-1

фото: варта-1

Очільнику Львівського «Правого сектора» була вручена повістка до Генеральної прокуратури України через справу про вбивство водія сервісу BlaBlaCar Тараса Познякова. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці «Правого Сектора» на Львівщині у Facebook.

«17 січня поточного року до керівника НВР "Правий сектор" Львівщини Тараса Бобанича (друга "Хаммера") з'явилися слідчі з Генпрокуратури України. Спочатку вони прийшли у помешкання, де Тарас проживав раніше, та сказали, що мають ордер на обшук, власниці квартири. Власниця одразу ж зв'язалась з Тарасом та повідомила йому про це», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Поліція встановила особу попутника зниклого львів'янина Тараса Познякова

Тарас Бобанич вийшов на зв’язок зі слідчими, які повідомили йому, що за відомостями слідства він зустрічався з Тарасом Позняковим і вимагав в нього 10 000 доларів.

Окрім того, керівника Львівського «Правого сектора» було запрошено на допит. Йому вручили повістку до ГПУ на 6 лютого.

Читайте також: BlaBlaCar прокоментував зникнення львів'янина, який скористався їхнім сервісом

«До подій та обставин сумнозвісної справи BlaBlaCar я не маю жодного відношення! Про факт останньої знаю виключно зі ЗМІ. З потерпілим по даній справі Тарасом Позняковим я не знайомий та ніколи з ним не зустрічався (тим більше грошей в нього не вимагав!), так само, як і зі всіма іншими, кого називали слідчі», – наводять у дописі коментар Тараса Бобанича. Він вважає вручення повістки політичною розправою за його громадську діяльність та націоналістичну позицію.

«Намагання слідчих Генпрокуратури "прив'язати" мене до цієї справи розцінюю як відчай (оскільки слідство йде вже тривалий час) та політичну розправу режиму за мою громадську діяльність та націоналістичну позицію!», – каже він.

Читайте також: З'явилося останнє відео зі зниклим безвісти Тарасом Позняковим

Нагадаємо, водій сервісу BlaBlaCar Тарас Позняков 4 квітня 2016 року виїхав зі Львова до Києва приватним транспортом, після чого зв’язок із ним обірвався. Камери відеоспостереження зафіксували, що його машина з'їхала з траси в с. Бобриця Києво-Святошенського району, що за 25 км від Києва. Пізніше став відомий імовірний маршрут чоловіка. Тараса Познякова офіційно оголосили у розшук. Правоохоронці знайшли автомобіль зниклого львів’янина в одному з гаражів Києво-Святошинського району. Згодом було заарештовано першого підозрюваного у вбивсті Тараса – ним став екс-боєць «Правого сектора» Дмитро Голуб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!