Керівництво Кремля хоче залучити до бойових дій неповнолітніх громадян Росії

2878 0
У наказі йдеться про підготовку звітності потенційного людського резерву у віці 17-18 років для залучення до бойових дій у складі окупаційної армії.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Через брак живої сили керівницво Кремля – президент Росії Путін і очільник Міноборони РФ Шойгу – для поповнення лав окупаційної армії готуються задіяти у війні проти України неповнолітніх громадян Росії. Відповідний наказ «Про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху «Юнармія» до проведення спеціальної операції на території України» підписав Шойгу.

Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони, в наказі йдеться про підготовку звітності потенційного людського резерву у віці 17-18 років для залучення до бойових дій у складі окупаційної армії. Вище воєнне керівництво РФ має надати пропозиції стосовно підготовки зазначеного особового складу в найкоротші терміни. Контроль за виконанням наказу поклали на начальника головного військово-політичного управління ЗС РФ Геннадія Жидко.

Читайте також: «Цю війну ми вже програли». Полонені російські пілоти просять вибачення в українців за бомби

«Юнармія» – це російська дитячо-юнацька мілітарна організація при Міністерстві оборони РФ, вирізняється радикальною пропагандистською роботою серед російської молоді. Членами організації стають діти з 8 років.

Аналогічні дії, за даними ГУР, проводило військове керівництво нацистської Німеччини під час Другої світової війни. Із 1943 року учні старших класів в підрозділах «Гітлер’югенду» залучалися до служби в зенітно-артилерійських частинах. А з вересня 1944 по січень 1945 року на службу в гітлерівську армію залучили 150 000 неповнолітніх дівчат.

Нагадаємо, що загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 20 березня орієнтовно становлять 14 700 живої сили. Також росіяни втратили вже 476 одиниць танків та 1 487 бойових броньованих машин. Детальніше тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!