Кіберполіція просить повідомляти про провайдерів, які не блокують російські сайти

2226 0
Департамент кіберполіції Національної поліції України звернувся до громадян з проханням інформувати їх про факти невиконання провайдерами Указу Президента України.
Фото: almaden.com.ua

Фото: almaden.com.ua

Україна не блокує незалежних соціальних мереж, штаб-квартири яких розташовані не на території країни-агресора. Ряд українських компаній вже почали заходи з обмеження доступу до веб-сайтів, зазначених у переліку рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів». Про це повідомляє Національна поліція України.

Кожен провайдер телекомунікаційних послуг в Україні зобов’язаний заблокувати доступ до вказаних в переліку інтернет-ресурсів. Указ про введення рішення РНБО набрав чинності 17-го травня.

Департамент кіберполіції Національної поліції України звернувся до громадян з проханням інформувати кіберполіцію про факти невиконання провайдерами Указу Президента України №133/2017 на електронну адресу [email protected].

Читайте також: Блокування російських соцмереж: шанс відкрити щось більше за «Вконтакті» 

Нагадаємо, що Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», передбачають заборону інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів сервісів Mail.ru, ВКонтакте, Одноклассники, санкції також введені проти ТОВ Яндекс, російських компаній розробників-антивірусів «Лабораторія Касперського» і «Доктор Веб». Буде заблоковано і доступ до сайту «Кинопоиск».

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!