Кіберспорт в Україні визнали офіційним видом спорту

1905 0
Кіберспорт або е-спорт – це спортивні змагання з відеоігор.
фото: українська правда

фото: українська правда

Комісія з визнання видів спорту внесла кіберспорт до офіційних видів спорту України. Про це повідомляє Федерація кіберспорту України.

Так, за словами заступника міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова, після визнання кіберспорт стає частиною української економіки.

«Проведення змагань, розвиток інфраструктури та розробка ігор може значно поповнювати бюджет країни та відкриватиме нові можливості та перспективи», – йдеться в його дописі на Фейсбуку.

Додамо, що кіберспорт або е-спорт – це спортивні змагання з відеоігор. Історія електронного спорту почалася з гри Quake, яка мала режим мережевої гри через LAN або інтернет.

Для довідки

У кіберспорті команди гравців традиційно називаються кланами. Деякі види відеоігор, наприклад Counter-Strike, створені саме для командного змагання, інші ж дозволяють грати як в режимі один на один, так і команда проти команди. Часто професійні команди підписують контракт зі своїми гравцями і отримують фінансову підтримку від численних спонсорів.

У 1997 році в США з'явилася перша ліга електронного спорту – Cyberathlete Professional League.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!