Політична реклама

Кілька фактів про кофеїн

1249 0
Кофеїн підвищує спортивну силу та витривалість, надає прямий вплив на метаболічні м'язи, допомагаючи їм спалювати жир як джерело енергії замість глікогену (вуглеводів).

Проте надмірне споживання кофеїну не дає імпульсу, а навпаки, знижує продуктивність. Кофеїн може підвищити розумову концентрацію та підсилити мозкову активність. Кофеїн в помірних дозах легко проникає в мозок і позитивно діє на багато видів нейронів (клітин мозку). Чим менше споживати кофеїну, тим він ефективніший.

Збільшення споживання кофеїну призводить до звикання до нього організму. Оптимальна його доза становить до 300 мг на день, причому споживати кофеїн краще один раз на день. Занадто часте вживання кофеїну й у великих кількостях призводить до появи почуття тривоги, порушень сну, проблем з травленням і прискорене серцебиття. Кофеїн не викликає звикання, тобто не існує фізичної залежності від нього. У каві міститься в три рази більше кофеїну, ніж у чашці чаю або кока-колі. А в шоколаді міститься набагато менше кофеїну, ніж в інших продуктах. Чутливість до кофеїну передається спадково.

Нарешті, надмірне споживання кофеїну може бути смертельним. Хоча це трапляється вкрай рідко, занадто велика кількість кофеїну може викликати серцево-судинні проблеми і в подальшому призвести до летального результату. Оскільки кофеїн впливає на нервову систему, частоту серцевих скорочень і артеріальний тиск, при наявності певної схильності, його вживання може мати серйозні наслідки.

Джерело: ВКурсе

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!