Політична реклама

Кілька фактів про шкоду дієтичної коли

1378 0
Медики стверджують, що дієтична кола за ступенем шкоди, яку вона чинить на здоров’я, не поступається звичайній колі, а можливо, і перевершує її.

Дослідники з Великобританії нещодавно склали підбірку фактів про шкоду дієтичної коли.

Хвороби нирок

У 11-річному дослідженні, група вчених з Гарвадської школи громадської охорони здоров’я встановила, що в групі з 3000 жінок, ризик розвитку проблем з нирками, і зокрема ниркової дисфункції був практично в два рази вище саме у представниць слабкої статі, які споживали дієтичну колу.

Метаболічний синдром

Це стан порушення обміну речовин, яке може утворюватися досить раптово, і при якому може відбуватися різкий набір ваги, підвищення артеріального тиску та холестерину в крові, і відповідно, збільшення ризику розвитку хвороб серцево-судинної системи. У 8-річному дослідженні, було встановлено, що у людей, які регулярно споживають дієтичну колу, ризик розвитку метаболічного синдрому зростав на 34%.

Посилення впливу алкоголю на організм

Це властиво не лише дієтичній колі, але й кожному солодкому безалкогольному напою, однак за результатами низки досліджень, можна констатувати, що певна різниця все ж таки присутня. Мова про те, що коктейль з алкогольного напою та дієтичної коли чинить на Ваш організм більш руйнівний вплив, ніж алкоголь і кола, випиті в тій же кількості окремо.

Пошкодження ДНК

Спеціальні консерванти з дієтичної коли здатні приводити до виникнення пошкоджень ДНК в мітохондріях, що обіцяє збільшення ризику розвитку бронхіальної астми та алергічних реакцій у потомства людини.

Порушення потенції

Все ті ж консерванти, плюс речовина відома як бісфенол А, що використовується у виробництві низки дієтичних напоїв, здатні призвести як до тимчасового зниження потенції, так і до хронічного, що також доведено в ряді досліджень.

Джерело: ВКурсе

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!