Дитячий лікар: кілька годин температури ліпше, ніж померти від кашлюку

21521 3
Відомий львівський педіатр за багаторічну практику бачив десятки дітей, які померли від хвороб, яким можна було запобігти за допомогою вакцини.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Медики уже відчувають наслідки відмов від вакцинації, розповів в ексклюзивному інтерв’ю Tvoemisto.tv відомий львівський педіатр Ярема Возниця.

«За свою практику я, вакцинуючи постійно дітей понад 40 років і бувши головою комісії з аналізу несприятливих подій після вакцинації у Львівській області вже кілька років, бачив багато смертей дітей від тих хвороб, від яких ми маємо вакцини. Десятки смертей. І я не бачив жодної дитини-інваліда або смерті внаслідок вакцинації», – розповів лікар.

За його словами, в Україні охоплення вакцинацією становить 14-20%, що є набагато гірше, аніж в багатьох країнах Центральної Африки. Водночас Ярема Возниця розповів про те, що вакцин в Україні немає в достатній кількості. «МОЗ каже, що вакцини є в достатній кількості – але так не є. Моя секретарка в день має 20-30 дзвінків із проханням вакцинуватися – але ми відмовляємо, бо нема вакцин», – сказав він.

Читайте також: Проти сказу та краснухи: перелік вакцин, які доступні для львів’ян

Крім того, лікар пояснив, що недовіра до індійської вакцини, яка є на ринку, пов’язана із тим, що вона частіше дає місцеві та загальні реакції з огляду на те, що її виготовляють з цільноклітинної бактерії кашлюку.

«Це дуже добра, нормальна вакцина. Там тільки один фактор – цільноклітинна бактерія кашлюку, вона частіше дає місцеві та загальні реакції – температуру, припухлості, ніж та вакцина, де є тільки частина клітини кашлюку. За ефективністю ця вакцина навіть краща, бо вона дає сильніший імунітет», – розповів медик.  

За його словами, індійська вакцина є якісною і нею «треба вакцинуватися», бо реакція буває в частини щеплених, «але перенести кілька годин температуру ліпше, ніж потім померти від кашлюку»


Читайте також:
1 Листопада, 2017 13:08
Наталя Так, звісно, що ж вони ще можуть говорити?... Що індійська вакцина класна.... Адже дуже багато батьків відмовляється вводити цю вакцину своїй кровиночці. Бо батьки не вороги для власних дітей... Чому ж лікарі замовчують про такі випадки як параліч ніжки(місце куди вводили вакцину), що вона мало очищена і саме тому дає ускладнення. І летальні випадки також є після неї, просто ніхто ж не визнає, власної провини.«Рука руку миє»
Ну звісно краще державі купувати дешеву вакцину, а ніж якісну дорогу...
Мене як маму це просто обурює, коли лікарі самі говорять,« якщо не хочеш скалічити свою дитину, то купуй вакцину сам».
А якщо не має такої можливості?.. То батьки погані, бо не вакцинують своїх дітей. Як мама сидячи в декреті і отримуючи подачку від держави аж 860 грн. в місяць може дозволити вакцину купити,за 800 грн, і прожити цілий місяць забезпечуючи себе та дитину...???
31 Жовтня, 2017 22:31
Інна Звичайно, в нашій країні немає ні одного випадку, коли дитина постраждала після вакцинації, бо в нас така якісна вакцина постійно, що все просто супер. Зате в США таке неякісне дають, що діти навіть вмирають і це визнається офіційно. Ех, де США, а де ми? Що тут скажеш
31 Жовтня, 2017 11:01
Анна Конечно индийская хорошая вакцина! На харьковской, которая в 10 раз дешевле, правительство так не заработает!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!