6 порад для корисної вечері

6082 0
Після складного робочого дня хочеться розслабитися та дозволити собі їсти все, що душа забажає. Tvoemisto.tv вирішило нагадати, як споживати вечерю з мінімальною шкодою для здоров'я.
ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

Кажуть, що найкраще засинати з ледь помітним відчуттям голоду. Тоді можна себе наперед мотивувати смачним завтрашнім сніданком. Народна мудрість взагалі пропонує віддати вечерю ворогові. Тим часом дієти накладають табу на прийом їжі після 18 години. Однак їсти у цей час можна і треба: легко та малокалорійно.

Перед вечерею (як і перед кожним прийомом їжі) радять випити склянку води. При цьому шлунок заповнюється, а почуття голоду зникає. Об'єм спожитої після цього страви зменшується у рази.

Читайте також: Як відновити організм після свят: 5 порад

Вечірній час краще проводити не лежачи на дивані, а з легкими фізичними навантаженнями. Не варто вживати продукти, які повільно засвоюються організмом: чорний хліб, бобові, капуста, цибуля, пиво, квас, газовані напої, незбиране молоко.

Натомість у нагоді стануть тушковані або відварені овочі, риба, морепродукти, нежирне біле м'ясо. Кисломолочні продукти по-особливому корисні ввечері, адже вони легко розчиняються, насичуючи організм білками й кальцієм.

Варто орієнтуватися на пору року, готуючи собі вечерю. Свіжі овочеві салати з невеликою порцією м'яса стануть у нагоді у спеку. Натомість взимку гаряча та більш поживна їжа піде лише на користь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!