Політична реклама

Кілька порад як почистити праску вдома

8400 0
Для чистки праски від нагару та накипу в домашніх умовах, радять використовувати оцтову кислоту, розведену у воді.

Щоб почистити підошву праски від нагару: 

Якщо нема під рукою спеціального олівця, можна скористатися звичайним оцтом, пише видання Порадник.

Оцет наноситься на праску, як будь-який рідкий миючий засіб, тобто треба просочувати ним тканинну серветку або ганчірку і з невеликим зусиллям протирати підошву. Після чистки потрібно нагріти праску і «відполірувати» підошву. Замість оцту можна використовувати лимонну кислоту. Її треба розчинити у воді.

Для чищення підошви не можна використовувати абразивні засоби, а ось звичайні миючі гелі бувають ефективними. Тільки після їх застосування поверхню треба кілька разів протерти вологою тканиною, щоб змити залишки гелю. Засоби для миття посуду, застосовувані регулярно, дозволяють зберігати підошву чистою. Для видалення невеликих забруднень також можна використовувати засіб для миття скла або поверхні плит з склокераміки.

Щоб почистити праску від накипу:

Можна занурити підошву праски в оцет з подальшим її нагріванням. Також можна для цього використувувати лимонну кислоту. Для приготування складу в склянці теплої води треба розвести 25 г лимонної кислоти, залити розчин в резервуар праски, поставити регулятор температури на максимум і натисканням на кнопку подачі пари провести очистку.

Після процедури треба подібним способом очистити резервуар вже від лимонної кислоти. Для цього мінімум два рази треба залити і «вигнати» з резервуара чисту воду. Якщо сильно забилися отвори для випуску пари, то розчин лимонної кислоти вводять в них за допомогою шприца.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!