Кількість охочих вакцинуватися зросла. Дослідження

2525 0
З числа тих, кому 18-29 років, вакцинацію підтримують лише 36% львів’ян. Вищий показник у 30-річних (52%), але найбільше тих, кому 50 років і більше. Таких 73%.
Фото: cnn.com

Фото: cnn.com

За даними експрес-дослідження Соціологічного Центру «Соціоінформ» щодо ставлення львівֹ’ян до Covid-19, яке провели 27-28 липня у різних районах Львова, вакцинацію від коронавірусу підтримують 52% людей, не підтримують – 35%, а 13% львів’янам було важко відповісти. Про це йдеться в аналітичному матеріалі Тvoemisto.tv про те, коли Львівщина досягне колективного імунітету.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Водночас більшість, а саме 54% мешканців Львова, вважають, що дотримуватись носіння масок таки потрібно. 33% кажуть, що не потрібно.

«Відповідно до опитування, жінки і старші люди більше дотримуються маскового режиму, ніж молодь і чоловіки. Якщо говорити, чи підтримують львів’яни вакцинацію, то відповіді дуже різняться по віку. Наприклад, чим старша людина, тим більше вона усвідомлює потребу в вакцинації. Але цього не скажеш про пенсіонерів – більшість з них мають не визначену позицію. Тобто, ніби й не проти, але досі вагаються», – коментує Тvoemisto.tv директорка Соціологічного Центру «Соціоінформ» Наталія Зайцева-Чіпак.

Зокрема, за її словами, з числа тих, кому 18-29 років, вакцинацію підтримують лише 36% львів’ян. Вищий показник у 30-річних (52%), але найбільше тих, кому 50 років і більше. Таких 73%.

Це дослідження проводили упродовж 27-28 липня 2021 року. Опитали 400 осіб, віком від 18 років, методом «віч-на-віч». Вибірка багатощаблева, ймовірнісна, з квотним відбором за районом проживання, віком та статтю. Теоретична похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 (без врахування дизайн-ефекту) перевищує 4,5%.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Також додамо, що за даними опитування Центру соціального моніторингу, здійсненого наприкінці червня – початку липня, 1 або 2 рази вакцинувалися 10% респондентів. Записалися на щеплення менше 10%, планують вакцинуватись 20,5%, а ось 28,3% вирішили цього не робити. Це означає, що частка українців, які не хочуть робити щеплення, поступово зменшується.

За даними опитування, проведеного Центром Разумкова наприкінці травня, їхня кількість була 51,5% у березні та 43% у травні. Водночас зростає частка українців, готових вакцинуватися проти Covid-19 (38,4% у березні до 48,2% у травні). Чим старші респонденти, тим частіше вони не бажають робити щеплення. Таку саму тенденцію показують дослідження Українського інституту майбутнього за чотири останні місяці.

Читайте також: Від завтра в Україні діятимуть оновлені правила перетину кордону. Інфографіка

Детальніше про те, чи готові львів'яни вакцинуватися, що відбувається із вакцинацією на Львівщині та як нам досягнути колективного імунітету, читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!