Кількість дітей з Covid-19 перевищила максимальні позначки. Скільки хворіє на Львівщині

2032 0
У середньому за день шість дітей поступає до Львівської обласної лікарні Охматдит, стільки ж виписують.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Нинішня захворюваність серед дітей та молоді у вікових категоріях 0-9 і 10-19 років перевищила максимальні значення за весь час пандемії, а інтенсивність їх госпіталізації наближається до абсолютних максимумів. Про це свідчать дані НАН України у «Прогнозі розвитку епідемії Covid-19 в Україні на 13-26 жовтня 2021 року».

За словами міського голови Львова Андрія Садового, у Львові кількість госпіталізацій пацієнтів із Covid-19 теж збільшується. Так, для прийому дітей із коронавірусом готують лікарню на вул. Пилипа Орлика. Вона буде резервною, куди можуть класти хворих діток після того, коли Національна служби здоров’я України підпише для закладу Сovid-пакет медичних послуг та заповняться ліжкомісця в Охматдиті.

«Ми вже готуємо лікарню на Орлика до прийому діток. Ситуація виглядає гіршою, ніж була минулого року в цей час», – йдеться в його повдіомленні.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

Водночас як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора Львівської обласної дитячої лікарні Охматдит з хірургічної частини Богдан Мальований, нині в медзакладі перебувають 37 дітей з підтвердженим діагнозом «коронавірусна інфекція» та ще 3 в окремому крилі з підозрою. У середньому за день поступає шість дітей, стільки ж виписують.

«Захворілі діти – від місяця до 18 років, симптоми здебільшого респіраторні та кишкові. Немає Кавасакі, як це було минулого року. На апаратах ШВЛ чи ЕКМО теж немає пацієнтів», – каже він.

Додамо, що сьогодні у Львові збереться також комісія з надзвичайних ситуацій, що має прийняти рішення щодо нових обмежень.

Ольга Шведа

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!