Кількість хворих на грип на Львівщині суттєво зросла протягом тижня

2207 0
По завершенні свят частіше стали хворіти дорослі.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

За минулий тиждень у Львівській області на грип та ГРВІ захворіли на 1,5 тисячі людей більше, аніж за попередній. Проте до епідпорогу ані область, ані місто ще не дійшли. Про це повідомляє лабораторний центр МОЗ у Львівській області.

Так, з 14 до 20 січня у Львівській області захворіли 11062 людини, у Львові захворіли 3213 людей проти 2580 попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності в області становить 436 при епідпорозі 585,2, у місті – 415,2 при епідпорозі 685,89.

Читайте також: Люди твого міста: Ярема Возниця про дитячі хвороби, вакцинацію та вибір лікаря

Більшість хворих – 52,1% в області і 43,2% в місті – діти віком до 17 років. Проте із завершенням свят на кілька відсотків зросла кількість хворих дорослих. Протягом тижня до лікарень з діагнозом ГРІ госпіталізовано 158 людей, зокрема, 85 дітей віком до 17 років.

З початку року лабораторно підтверджено 11 випадків захворювання на вірус грипу А, також виявлено інші віруси: риновіруси, віруси парагрипу ІІ, ІІІ та ІV типів, аденовірус, коронавіруси, метапневмовіруси. Останні можуть бути особливо небезпечні для дітей.

Читайте також: Офісні хвороби. Як не стати жертвою малорухливого способу життя

Фахівці зазначають, що найкращий спосіб вберегтися від сезонного грипу – щорічна вакцинація. Одне щеплення захищає протягом усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Водночас, аби уникнути захворювання або не поширювати хворобу, якщо людина вже захворіла, варто дотримуватись простих правил.

ТЕГИ: грип, ГРВІ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!