Кількість людей, що отруїлися в кафе у Львові, зросла

3460 0
Станом на учора, 7 липня, кількість постраждалих внаслідок гострої кишкової інфекції зросла до 19 людей. Усі вони пов'язують своє захворювання з вживанням продуктів харчування 4 липня у кафе «Імперія». Про це інформує Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України.
Фото: pravda.lutsk.ua

Фото: pravda.lutsk.ua

Нині госпіталізовано 17 осіб, двоє  відмовились від госпіталізації та обстеження. 

Зі слів власника кафе гостина була замовлена на 35 осіб, однак під час святкування кількість людей збільшилась до 100 осіб, які приносили з собою продукти .

Спільними симптомами захворювання є підвищення температури тіла 38-39С, блювота, пронос, явища загальної інтоксикації. При опитуванні госпіталізованих осіб встановлено, що  хворі  вживали язик заливний, риба фарширована, шашлик із свинини, м’ясна нарізка, кавун, суші.

У кафе «Імперія» Санітарною службою було виявлено чимало недоліків, які могли посприяти виникненню спалаху. Зокрема, немає гарячої проточної води (бойлер не функціонує), не створено умов для приготування замовлених страв на святкування, нема технологічного обладнання для приготування, відсутні документи про якість продукції, немає умов для миття та обробки яєць, не проводиться дезінфекція столового посуду через відсутності деззасобів, при опитуванні кухар не знав правил приготування їжі і їх доготовки, відсутній контроль за якістю сировини та готової продукції тощо.

Нагадаємо, виникло отруєння після святкування хрестин, що відбулось у понеділок, 4 липня в кафе «Імперія», що на вул. Торф’яній. Станом на 19:00 год. 6 липня у інфекційне відділення  Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізовано 12 осіб, із них 1 дитина, з діагнозом – гостра кишкова інфекція. Пацієнти госпіталізовані в інфекційне відділення в стані середньої важкості. Згодом по факту масового отруєння було відкрито кримінальне провадження,

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!