Кількість нічних потягів зменшиться

2462 0
"Укрзалізниця" розглядає нову концепцію пересування пасажирського руху, в якій планує зменшити кількість нічних маршрутів.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив новий виконуючий обов'язки генерального директора "Укрзалізниці" Олександр Завгородній. "Якщо ми прагнемо до європейської держави, то повинні відповідно піднімати планку. В Європі всі потяги є денними. Вони відправляються о 5:40 ранку, для того, щоб останнього пасажира привезти на кінцеву станцію до 00:00", - заявив Завгородній.

Читайте також: Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік

За його словами, в "УЗ" поки всі лінії суміщені: на одній лінії везуть і пасажира, і вантаж. "Виникає проблема: збільшуючи швидкість переміщення складів, ми колись прийдемо до ситуації, коли ми не зможемо перевезти необхідну кількість вантажу, щоб не поєднувати денні та нічні перевезення", - зазначив в.о. гендиректора.

Читайте також: Українець пропонує новий дизайн залізничних квитків

Завгородній підкреслив, що нині в "УЗ" розглядають нову концепцію пересування пасажирського руху. "Ми сьогодні розглядаємо таку концепцію пересування пасажирського руху: є базові станції, до яких підходять денні поїзди, і вони стикуються з нічними, щоб людина не ночувала на вокзалі", - сказав він. Окрім того, він констатує, що нічні маршрути будуть, але їх кількість значно зменшиться. "Ось так буде побудована схема. Буде невелика кількість нічних поїздів, що прямують на далекі відстані. Усі інші маршрути замінять денні експреси", - підсумував Завгородній.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!