Кількість потерпілих від отруєння у львівському ресторані зросла до 55

2822 0
До лікарні почали звертатись й відвідувачі, що харчувались у ресторані 9 та 10 червня.
Ілюстративне фото: beztabu.net

Ілюстративне фото: beztabu.net

Кількість потерпілих, які отруїлися на весіллі у львівському ресторані «Червона Рута», зросла до 47. Про це повідомили в прес-службі ДСНС.

Читайте також: Як уникнути отруєння під час свят. Рекомендації МОЗ

Крім цього, за інформацією Львівського лабораторного центру МОЗ, вчора, 11 червня, до обласної інфекційної лікарні почали звертатись пацієнти, які харчувалися у ресторані 9 червня під час святкувань Причастя і Хрестин або просто прийшли в ресторан поїсти 9 та 10 червня. Загалом до медзакладів звернулися 55 відвідувачів, із  яких шестеро – діти.

Двох пацієнтів уже виписали з лікарні. Ще шестеро після огляду відмовились від госпіталізації. Наразі у стаціонарі перебувають 47 пацієнтів. Їх стан оцінюють як середньо важкий.

Водночас Держпродспоживслужба перевірила ресторан «Червона Рута» та виявила численні порушення санітарних вимог. Після цього ресторан на два тижні зачинили.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Обвинуваченим загрожує обмеження волі на термін до трьох років. 

Читайте також: Як уникнути харчового отруєння? Поради

У всіх пацієнтів були однакові симптоми: висока температура, пронос, блювота. Ресторан перевіряє санепідемслужба. Наразі не відомо, що стало причиною отруєння. Загалом на весіллі було близько ста гостей. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!