Кількість вакцинованих від Covid-19 у світі перевищила кількість хворих, – дані ВООЗ

1302 0
Щоправда, понад 75% цих щеплень проводяться лише у десяти країнах.
Фото: freepik

Фото: freepik

Кількість вакцинованих від Covid-19 у світі вже перевищила кількість підтверджених випадків хвороби. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус, йдеться у Тwitter.

Читайте також: Розробник української вакцини від Сovid-19 отримав щеплення в США

«У глобальному плані кількість щеплень перевищила кількість інфікованих, про які надійшли повідомлення. З одного боку, це хороша новина і чудове досягнення за такий короткий проміжок часу. Однак більш ніж три чверті щеплень припадають всього на десять країн», – каже очільник ВООЗ.

За його даними, понад 75% цих щеплень проводяться лише у десяти країнах, на які припадає майже 60% світового ВВП.

Читайте також: Вакцинація від коронавірусу у Львові. Коли, де і кого щепитимуть на першому етапі

Тедрос Аданом Гебреісус також повідомив, що майже 130 країн з населенням у 2,5 мільярда людей досі не отримали першу дозу вакцини. Водночас деякі країни вже вакцинували більшу частину населення. У зв'язку з цим він закликав країни, які вже вакцинували медиків і літніх людей, поділитися вакцинами з іншими державами. На думку гендиректора ВООЗ, це дозволить знизити ризик мутацій.

«Чим більше часу буде потрібно для вакцинації тих, хто піддається повсюдно найбільшому ризику, тим більше можливостей ми надамо вірусу Covid-19 мутувати та уникати впливу вакцин», – каже він.

Нагадаємо, що оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від Covid-19. Вакцинацію проводитимуть всередині лютого на базі наявних кабінетів щеплень. Також планується створення мобільних бригад з імунізації, які будуть здатні здійснювати до 190 000 щеплень на тиждень. Також залучать мережу сімейних лікарів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!