Кінець посиленого карантину. Чи підуть львівські учні з понеділка до школи

2968 0
З 25 січня Україна повертається до адаптивного карантину.
фото: Фокус.ua

фото: Фокус.ua

З понеділка, 25 січня, усі школярі Львова та області повертаються до навчання. Це стосується усіх класів без винятку – від 1 до 11-го. Це Тvoemisto.tv підтвердили і в управління освіти Львова і в обласному департаменті освіти і науки.

Читайте також: Деякі львівські школи навчатимуться до липня 2021 року

На дистанційній освіті або змішаному навчанні будуть лише ті класи, де виявлять хворих учнів або вчителів. Наразі це важко вирахувати, адже майже усі перебували на зимових канікулах.

«На навчання з понеділка повертаються учні всіх львівських шкіл. Навчання буде таким же ж, як було до канікул – тобто відповідно до адаптивного карантину. Якщо хтось захворіє – класи йтимуть на самоізоляцію. Рішення прийматиме педрада», – розповіла Тvoemisto.tv головна освітянка Львова Зоряна Довганик.

Рекомендує з понеділка перейти на очну форму навчання усім закладам, крім тих, де будуть хворі департамент освіти і науки Львівщини. Останні будуть працювати віддалено.

«Скільки хворих учнів чи вчителів є зараз, не відомо. Були канікули, у школах не було ні учнів, ні вчителів. Така інформація буде відома наступного тижня», – пояснив директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска.

Аналогічно, як і у Львові, у школах області, за словами співрозмовника, змішана або дистанційна форма буде у тих школах, де виявляють хворих.

Усіма дезінфекційними засобами усі школи забезпечені.

«На забезпечення закладів освіти дезінфікуючими засобами наприкінці грудня надійшло 37 млн грн державної субвенції», – додав посадовець.

Садки у Львові та області працюють у звичному режимі.

Як йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки України, з 25 січня продовжують діяти обмежувальні протиепідемічні заходи для закладів освіти. Водночас додаткові обмеження, встановлені на період 8-24 січня, втрачають силу.

Згідно з документом, на період дії карантину заборонено:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим Covid-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

Окрім того, під час карантину самоізоляції підлягають особи, які прибувають в Україну для навчання у закладах вищої освіти з держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням Covid-19. Ця норма не застосовується до осіб, стосовно яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на Covid-19 особою.

Читайте також: У МОН пояснили, як навчатимуться студенти після локдауну

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у Telegram-каналі казав, що учні випускних 9-х та 11-х класів у школах повернуться до змішаної форми навчання після завершення посилених карантинних заходів, а у регіонах зі сприятливою санітарно-епідемічною ситуацію, зможуть повернутися до повноформатного навчання.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!