Кінець радянського монументу і молодіжний центр у збереженій віллі. Головне

1267 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або що могли проспати.
Фото: Maksym Tymo

Фото: Maksym Tymo

У Львові демонтували останні фрагменти Монументу слави – скульптури «Батьківщини-матері» та радянського Воїна. Демонтаж монумента коштував місту майже 300 тисяч гривень. Тепер його можна побачити у музеї «Територія терору». Відео демонтажу дивіться тут.

Читайте також: У Львові вандали відламали підвіконну плиту з левом у каплиці Боїмів

У Львові збережуть віллу Стеткевича, яка розташована на вулиці Замарстинівській, 213. Теперішній власник кам’яниці планував збудувати там багатоквартирний будинок, але місто запропонує йому іншу ділянку. 

У міськраді кажуть, що на території можна облаштувати молодіжний громадський простір, зокрема і під станицю Пласту. Також пропонують розмістити активності для дітей чи простір для старших людей, але остаточну концепцію ще опрацьовують.

Львів'яни хочуть усиновити покинуту Лілію, яку залишили напередодні біля пологового на Рапопорта. Що для цього потрібно і яка доля підкинутих дітей у Львові, читайте детальніше тут.

Читайте також: Підстанцію у Львівському аеропорту досі не ввели в експлуатацію 

У дворику львівської Ратуші запрацювала фан-зона Lviv Olympic Space. Тепер тут можна повболівати за українських спортсменів на Олімпійських іграх, які розпочалися у Токіо. Фан-зона працюватиме тут до 8 серпня. 

Свої кордони для українців відкрили Швеція і Франція.

Гарного Вам вихідного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!