Коли до Львова прийде справжня весна. Прогноз синоптиків

13801 0
Перші 5 днів квітня ще будуть прохолодними, але далі прийде весна.
Photo by Arno Smit on Unsplash

Photo by Arno Smit on Unsplash

У найближчі дні Львівщина ще перебуватиме у полі підвищеного атмосферного тиску та під впливом холодної повітряної маси, проте така погода триватиме не довго. До кінця тижня дещо потепліє, а справжню весну варто очікувати уже після 5 квітня. Температура може сягнути навіть +20 градусів тепла. Про це Тvoemisto.tv розповіла синоптик Львівського регіонального гідрометцентру Олександра Тузяк.

Читайте також: Мокрий сніг та +10. Якою буде погода у Львові протягом тижня

За її словами, сніг падатиме лише сьогодні, адже на Львівщину по периферії антициклону ще надходить холод з північного сходу.

«Сніг довго не падатиме – лише сьогодні. На вихідних ще можливі опади, але у вигляді дощу або мокрого снігу і то лише місцями та у гірських місцевостях. Далі поступово буде тепліше. Удень мінусової температури вже не буде, але вночі ще можливі заморозки. Тобто, зима відступає», – каже Олександра Тузяк.

Зокрема, завтра, 24 березня, денна температура становитиме 1-6 градусів тепла, вночі у гірській частині до 10 градусів морозу. 25 березня денна температура коливатиметься в межах 4-9 градусів тепла, а 26 березня – в межах 5-10 градусів тепла. Низькі температури будуть пов’язані з проясненням вночі.

Найтеплішим днем буде 27 березня – температура повітря підніметься до 8-13 градусів тепла. Загалом, до кінця березня, за словами Олександри Тузяк, температури можуть ще коливатися – вночі невеликий мінус, а вдень плюс.

Проте, як пояснила синопткиня, це далеко не найхолодніший березень. Приблизно така ж погода спостерігалася і в березні 2013 року, коли наприкінці місяця були складні погодні умови і замітало снігом, і в березні 2018 року, коли до 1 квітня зберігався сніговий покрив.

Справжня весна прийде у другий тиждень квітня.

«Весна буде, але після 6 квітня. Перші дні місяця ще будуть трішки прохолоднішими, але поступово спостерігатиметься надходження теплих повітряних мас та активного тепла. Температура повітря може навіть підвищитися до плюс 20 градусів тепла», – каже Олександра Тузяк.

Чи зберігатиметься таке ж тепло до Великодня і чи буде теплою Пасха, синопткиня не береться.

«На Великдень погода буде весняна, але чи буде дуже тепло і без опадів, сказати важко. Наприклад, минулого року нічні заморозки на Львівщині спостерігалися аж до початку травня. Також були роки, коли приморозок спостерігали навіть на початку червня», – додала співрозмовниця.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!